Den senaste betaversionen av PlayStation innehåller ytterligare en trevlig uppdatering för PS5 Pulse 3D-headsetet som inte finns med i patch-anteckningarna, vilket betyder att detta är andra gången Sony i tysthet har lagt till ytterligare funktioner till sina officiella boxar.

Som en del av PS5 beta 4.0-systemprogramvaran kan du förfina din lyssningsupplevelse ytterligare när du använder PlayStation 5 Pulse 3D-headsetet. Utjämningsinställningarna som lades till som en del av den senaste stora PS5-uppdateringen har förbättrats, så att du kan byta namn på de tre tillgängliga anpassade ljudprofilerna. Du kan också spela ett testljud på en loop som låter dig höra effekterna av ändringarna du gör i realtid.

(Bildkredit: framtid)

Uppdateringen förenklar även equalizerinställningarna för dem som inte förstår effekten av olika frekvensreglage på ljudet. Istället för de tidigare reglagen på 100Hz, 400Hz, 1kHz, 4kHz och 10kHz har Sony döpt om dem till Bass, Low, Mid, High, Treble, vilket borde tillåta fler användare att slå in den typ av ljud de vill ha. .

(Bildkredit: framtid)

Tyvärr, om du inte är en del av PS5-systembetan, som du kan registrera dig för här, kommer du inte att kunna testa den här funktionen själv ännu. Vi förväntar oss dock att Sony kommer att släppa den nya PS5-systemmjukvaran till alla användare under de kommande veckorna. Uppdateringen lägger till ett antal livskvalitetsfunktioner, som möjligheten att se fler spel på din startskärm, pin-titlar du vill behålla på din lista, olika troféförbättringar och nya röstkommandon som låter dig styra dina PS5-händer. fri.

Analys: Sonys officiella hörlurar fortsätter att leverera

PS5 Pulse 3D-headset

(Bildkredit: framtid)

PS5 Pulse 3D-headsetet är ett prisvärt alternativ för dem som vill köpa ett par burkar som är designade speciellt för PlayStation 5. För under 100 $ / 100 £ kan Pulse 3D-headsetet användas trådlöst eller trådbundet, har en mikrofonskärm, en tyst och låter dig balansera spel- och chattljud. Den har också designats speciellt för att dra nytta av Sonys egenutvecklade 3D-ljudteknik, som är enormt imponerande i spel som Uncharted: Legacy of Thieves Collection.

PS5 Pulse 3D-headsetet är dock inte utan sina brister. Batteritiden är cirka 12 timmar, och vissa kan tycka att de runda öronkåporna är lite obekväma efter några timmars spelande.

Det är också värt att notera att du inte behöver officiella Sony-hörlurar för att njuta av 3D-ljud; alla hörlurar fungerar när de är anslutna till DualSense-kontrollenhetens 3,5 mm hörlursuttag, och om du har ett par trådlösa hörlurar som ansluts till PS5 via en dongel kan du också dra nytta av surroundljudsteknik från Sony.

PS3 5D-ljud fungerar också via dina TV-högtalare, men det är bäst att använda ett par kvalitetsstereohörlurar. 3D-ljud fungerar fortfarande inte genom ett 5.1 eller 7.1 surroundljudsystem, till skillnad från Dolby Atmos.

Det är fantastiskt att se Sony fortsätta att förbättra sitt officiella PS5-headset och mjukvara, men vi väntar fortfarande på att se två nyckelfunktioner: VRR och 1440p-stöd. Sony har tidigare lovat att stöd för variabel uppdateringsfrekvens skulle komma i en framtida PS5-uppdatering, men vi väntar fortfarande. Detsamma gäller för 1440p, som är märkbart frånvarande på PS5 och PS4 och innebär att om du ansluter till en 1440p-skärm – ett populärt val bland PC-spelare – kommer PS5/PS4 Pro bara att mata ut 1080p.

Förhoppningsvis kommer dessa funktioner att läggas till i nästa PS5-systemuppdatering.

Dela detta