Audio-Technicas stilfulla 60-årsfirande fortsätter i snabb takt, med det japanska varumärket som avtäcker vad det påstår sig vara världens första trådlösa trähörlurar som också stoltserar med världens första hi-fi-kapacitet.

Företaget återupplivade sin ikoniska Sound Burger bärbara skivspelare och introducerade också en uppsättning av premium klara skivspelare förra veckan som en del av sina jubileumsfestligheter, men dessa revolutionerande nya ATH-WB2022-burkar kanske bara är den mest spännande av de tre introduktionerna.

Hörlurarna i begränsad upplaga har inbyggd balanserad stereo, en funktion som audiofiler älskar och fram till nu endast finns tillgängliga på avancerade kabelboxar som också bör användas tillsammans med balanserade hörlurar på samma sätt.

Att ha balanserad stereo innebär att boxarna har en helt separat signalväg för varje hörlur, vilket resulterar i begränsade störningar och ingen överhörning.

ATH-WB2022 uppnår detta genom att integrera två ESS DAC ES9038Q2M digital-till-analog-omvandlare, en dedikerad till vänster kanal och en till höger kanal.

Hörlurarna stöder även Sonys högupplösta LDAC-codec, samt stöd för AAC och SBC, medan inbyggt multipoint-stöd låter dig ansluta ATH-WB2022 till flera enheter via Bluetooth och sömlöst växla mellan dem.

De slående trähörlurarna ser inte bara bra ut, med det solida materialet av låglönn, valnöt och mahogny som används för höljena, allt kombinerat för att absorbera akustiska vibrationer samtidigt som distorsion minimeras.

Föga överraskande är denna funktionsuppsättning något dyr, med ATH-WB2022 bär en rejäl prislapp på $2,700 2,599 / £4,200 XNUMX (cirka XNUMX XNUMX AUD) när den lanseras nästa år.

Recension: ATH-WB2022 presenterar ett genombrott för trådlösa hörlurar... till ett högt pris

Audio-Technica ATH-WB2022 arriba de la imagen del producto

(Bildkredit: Audio-Technica)

Alla som har lyssnat på musik via hörlurar via en balanserad ljudinställning kommer att veta hur den avslöjande ökade klarheten gör det svårt att gå tillbaka till en normal uppsättning burkar efteråt.

En uppsättning trådlösa hörlurar med den här funktionen har länge varit den heliga gralen för audiofiler som vill bli sladdfria, men det närmaste vi har kommit hittills har varit boxar med en enda DAC av bättre kvalitet.

Gör inga misstag, Audio-Technica gjorde en bra prestation här, men det finns en betydande vinst i den ljudkvaliteten - vi kunde se några av de bästa over-ear-hörlurarna som finns tillgängliga, men vi måste testa dem för att vara säker. naturligtvis.

Föga överraskande kräver att driva de dubbla DAC:erna mycket juice, och trots att de har separata uppladdningsbara batterier för varje kanal kan ATH-WB2022s bara leverera nio timmars uppspelning när den är fulladdad, en enorm minskning från de 60 plus timmar som Sennhesier Momentum 4 Wireless fungerar för.

Det är förmodligen en kompromiss, men som många ljudpurister gärna överväger för den där soniska nirvanan i kombination med den orimliga prislappen.

Dela detta