Efter att ha väckt uppståndelse förra sommaren när de först tillkännagavs, är Urbanistas potentiellt spelförändrande soldrivna Phoenix sanna trådlösa hörlurar äntligen tillgängliga för köp.

Ursprungligen avslöjades i augusti, de första sådana knopparna kan drivas via en Powerfoyle solcellspanel i laddningsfodralet.

Panelen har utvecklats i samarbete med det svenska företaget och solenergispecialisten Exeger, och kan kontinuerligt laddas av solljus och omgivande ljus.

Hörlurarna själva erbjuder en liknande design som de väl mottagna Urbanista London-hörlurarna som lanserades 2020.

De delar också en liknande funktion som sin föregångare, med Phoenix som också erbjuder hybrid aktiv brusreducering och brusreducerande mikrofoner för att filtrera bort omgivningsljud vilket möjliggör ett transparensläge som liknar Apples AirPods Pro 2-hörlurar.

Phoenix erbjuder åtta timmars batteritid med bara hörlurarna och en total batterireserv på 32 timmar när fodralets batteri ingår; båda är bra siffror jämfört med de bästa äkta trådlösa hörlurarna.

Släppningen av Phoenix-knopparna är andra gången Ubanista har släppt en uppsättning hörlurar som använder solteknik, med Urbanista Los Angeles over-ear-boxar från slutet av förra året med Powerfoyle-ljuskällpaneler på bandet för huvudet.

Priset för €149 / £139 (cirka AU$250), kan Phoenix köpas direkt från Urbanistas webbplats (öppnas i en ny flik) såväl som från utvalda återförsäljare.

Mujer con auriculares Urbanista Phoenix en un desierto

(Bildkredit: Urbanista)

Analys: Gröna funktioner kan lägga till den ultimata trådlösa bekvämligheten

I syfte att befria lyssnarna från ström- och ljudsladdar, betyder Phoenixs (i teorin) bekväma självladdningsformfaktor att vi hoppas att Urbanistas senaste hörlurar inte är de sista som använder en XNUMX-tums solpanel. på detta sätt, förutsatt att de säger som förväntat (vi kommer med en fix så snart vi kan).

Det som är särskilt uppmuntrande med dem, och något som sannolikt kommer att skilja dem från framtida konkurrenter, är att inga hörn verkar ha skurits för att tillgodose solenergifunktionen. Det finns brusreducering och Bluetooth 5.2 ombord och i stort sett alla nyckelfunktioner vi har förväntat oss av trådlösa mellanregister.

Den solkvaliteten och den imponerande listan med funktioner spelar ingen roll om de inte låter bra, förstås, men om deras lojalitet matchar deras hållbarhetsuppgifter är vi säkra på att de kommer att göra vår lista över de bästa hörlurarna. De är dock dyrare än många av Urbanistas andra erbjudanden, så de måste ta in spelljud för att tillfredsställa oss.

För mer Urbanista-relaterad godhet, kolla in våra recensioner av Urbanista Miami och Urbanista Stockholm trådlösa hörlurar.

Dela detta