Det har skett en "ihållande och meteorisk ökning" av ransomware-attacker under 2021, enligt nya siffror från SonicWall.

I sin senaste Cyber ​​​​Threat Report rapporterade företaget 623,3 miljoner ransomware-attacker 2021 globalt, en ökning med 105 % från 2020. Jämfört med 2019 är siffrorna ännu sämre, med en ökning med 232 %.

"Cyberattacker blir mer attraktiva och potentiellt mer katastrofala när beroendet av informationsteknologi ökar", säger SonicWalls ordförande och vd Bill Conner. "Att skydda information i en gränslös värld är en nästan omöjlig och otacksam uppgift, särskilt som gränserna för organisationer ständigt expanderar till gränslösa slutpunkter och nätverk."

Alla industrier attackerade

Angripare skonar ingen: statliga institutioner, hälsovårdsmyndigheter, utbildnings- och detaljhandelssektorer har alla sett betydande toppar i antalet attacker med ransomware.

Dmitriy Ayrapetov, vicepresident för SonicWall Platform Architecture Dmitriy Ayrapetov beskrev till och med dessa attacker som att "nå en febernivå".

Men det är inte bara ransomware som är på uppgång, allt är på uppgång. Som ett tredje år i rad av nedgång raderade skadlig programvara alla sina förluster under andra halvan av 2021, vilket minskade minskningen på 22 % till bara 4 %, vilket ytterligare tyder på att antalet skadlig programvara till och med kan återhämta sig i år.

Krypterade hot ökade med 167 % år över år och nådde totalt 2,5 miljoner attacker den 31 december 2021, medan kryptojackning ökade med 19 % globalt till 97,1 miljoner. Detta är, enligt SonicWall, det högsta antalet på ett enda år sedan företaget till och med började spåra kryptojackattacker.

Till råga på det ökade IoT-skadlig programvara med 6 % år över år och nådde 60,1 miljoner attacker. På den ljusa sidan verkar attacker mot IoT-enheter minska och ökade med 218 % 2019 och 66 % 2020.

Dela detta