Helgens ransomware-attacker kan sluta kosta mer

Helgens ransomware-attacker kan sluta kosta mer

Ransomware-attacker som äger rum på helger eller helgdagar är ofta mer skadliga för företag än de som inträffar på vardagar, enligt cybersäkerhetsforskare Cybereason.

Genom att undersöka mer än 1200 2022 cybersäkerhetsproffs för rapporten "Organizations at Risk XNUMX: Ransomware Attackers Don't Take Vacations" fann företaget att majoriteten av de tillfrågade sa att ransomware-attacker på helger (öppnas i en ny flik) resulterade i högre kostnader och högre förlorade intäkter. .

Faktum är att mer än en tredjedel av de tillfrågade som upplevde en sådan incident under en helg eller semesterperiod sa att de förlorade mer pengar, upp från nästan en femtedel (19 %) jämfört med förra året. Rese- och transportbranschen, liksom utbildningssektorn, verkar bära bördan.

personalproblem

Anledningen är ganska uppenbar: färre personal betyder långsammare svarstid, och långsammare svarstid innebär att hotaktörer har mer tid att orsaka förödelse.

Nästan hälften (44 %) av de tillfrågade sa att deras personal minskar med upp till 70 % på helger och helgdagar. En femtedel (21 %) driver ett litet team, där ungefär en tiondel av hela teamet loggar in för att arbeta. Dessutom sa bara 7 % av de tillfrågade att 80–100 % av deras cybersäkerhetsteam arbetade just nu.

Den största utmaningen för företag, även stora med över 2000 34 anställda, är att bygga upp sitt incidentresponsteam. Jämfört med attacker på vardagar sa en tredjedel (36 %) att det tog längre tid än vanligt, medan 37 % sa att det tog längre tid att sluta och så småningom återhämta sig. XNUMX % sa att det tog för lång tid att bedöma attackens omfattning.

Cybereason drar slutsatsen att ransomware fortfarande är ett stort hot mot företag och står för nästan hälften (49%) av alla incidenter som SOC-team möter.