Antalet stulna digitala konton har skjutit i höjden den senaste tiden, med innehavare av kryptovaluta ett högprioriterat mål för hotaktörer.

Enligt en ny rapport från bedrägeriförebyggande experter Sift ökade antalet framgångsrika kontouppköpsattacker med 113 % under första halvåret i år, jämfört med samma period förra året.

Dessutom skedde en ökning med 79 % av övertagandeattacker på kryptovalutakonton. Sift baserar dessa resultat på en undersökning av mer än 1000 34 konsumenter, såväl som dess globala nätverk med mer än 000 XNUMX sajter och appar.

Kryptovalutamarknaden

Enligt Sift är innehavare av kryptovalutakonton av särskilt intresse för kriminella just nu på grund av den djupa vinter som marknaden just nu går igenom. Bitcoin handlas för närvarande till cirka 16,500 69,000 €, en markant minskning från de XNUMX XNUMX € som det var i november förra året. Faktum är att sedan förra året har bitcoinpriset bara gått ner.

Enligt Sift-forskare har detta tvingat innehavare att kontrollera sina konton och plånböcker mycket mer sällan än tidigare, vilket gör dem till främsta mål för uppköpsattacker.

När de väl har fått kontroll över ett konto, slår de sig ihop med andra kriminella för att ta bort pengar utan upptäckt, förklarar rapporten.

Rapporten lyfter fram vikten av att ha starka lösenord och ytterligare säkerhetsåtgärder. Ett starkt lösenord innehåller stora och små bokstäver, siffror och symboler och är minst åtta tecken långt. Starka lösenord skrivs inte på ett papper, lagras inte i en oskyddad molntjänst eller delas med vänner och familj. Istället lagras de av lösenordshanteringsverktyg.

Att ställa in multifaktorautentisering är också ett måste nuförtiden, vanligtvis via SMS eller en token för att verifiera en användares identitet (öppnas i en ny flik). Men för optimal säkerhet bör lösenord undvikas helt; istället bör andra metoder, såsom biometriska nycklar, användas när det är möjligt för att skydda dina konton och data. Sakta men säkert vinner de popularitet bland företag och privatpersoner.

Via: VentureBeat (öppnas i en ny flik)

Dela detta