Det är en funktion som många ägare förmodligen inte vet att deras AirPods är kapabla till, men en ny medicinsk studie har funnit att Apples trådlösa hörlurar kan fungera bra som prisvärda alternativ till hörapparater.

Resultaten av den nya rapporten, publicerad i tidskriften iScience, fokuserar på "Live Listen"-funktionen i Apple AirPods och några Beats-hörlurar som låter din iPhone fungera som en mikrofon, som i sin tur överför förbättrat ljud till hörlurarna på enheten Användarnamn.

Funktionen var från början inte tänkt som ett hjälpmedel för personer som drabbats av hörselnedsättning, utan snarare utformad för att dämpa vissa ljud i bullriga situationer för personer med normal hörsel.

Men med priset på hörapparater som sträcker sig från 1,000 10,000 € till XNUMX XNUMX € i USA, beslutade forskare vid Veterans General Hospital i Taipei att arbeta på en studie för att se hur Apples relativt billiga hörapparater som använder den här funktionen skulle jämföras med dedikerad hörsel hjälpmedel.

Forskare testade ett par andra generationens AirPods och AirPods Pro (2019) och parade dem med en iPhone XS Max.

De jämförde sina testresultat med 1 10,000 € OTICON Opn 1 premium bakom-örat hörapparater, samt € 1,500 XNUMX Bernafon MDXNUMX hörapparat.

Totalt 21 deltagare med lätt till måttlig hörselnedsättning deltog i studien, där varje person ombads att upprepa korta meningar lästa i olika inställningar med var och en av de fyra enheterna. Också högt på vår lista över bästa hörlurar presterade AirPods Pro lika bra som de billigaste hörlurarna och nästan lika bra som den avancerade OTICON-modellen när de används i en tyst miljö, enligt studien.

Något tillranande rankades den billigaste andra generationens AirPods i botten av de fyra testade enheterna, men lyckades ändå leverera en märkbar fördel för deltagarnas hörsel jämfört med ingen enhet. I bullrigare testmiljöer lyckades AirPods Pro komma ännu närmare OTICONs, ett resultat som forskarna tillskriver deras inbyggda brusreducering.

Dessa resultat inträffade dock när de oönskade distraherande ljuden avgavs från deltagarens sidor. När deltagaren stötte på brus från framsidan när han försökte lyssna på exempelmeningarna, kunde de två Apple-hörlurarna inte hjälpa till att förbättra det som hördes.

Du kan ta reda på hur du använder Apples livelyssningsläge här (öppnas i en ny flik).

De första Black Friday AirPods-erbjudandena har precis börjat också, om du funderar på att shoppa.

oticon hörapparat

(Bildkredit: Oticon)

Analys: AirPods som hörlurar är inte en gimmick, men de är inte heller en ersättning för real deal, heller

I en vecka när en separat studie ledde till att Världshälsoorganisationen varnade för att en miljard unga människor runt om i världen kan riskera hörselskador av att lyssna med hörlurar, är det ironiskt att en av världens mest populära trådlösa hörlurar som är populära i världen kan verkligen hjälpa dem som drabbats av hörselnedsättning.

Apples introduktion av Live Listen-funktionen till sin AirPods-linje välkomnades av hörselskadade när den introducerades 2016.

Att erbjuda ett lite mer prisvärt verktyg för att dämpa tal jämfört med dyra dedikerade enheter – särskilt för de som bor i USA, där hörapparater vanligtvis inte är subventionerade – hjälpte också till att minska stigmatiseringen. miljö som använder en hörapparat.

Men även om den här nya studien visar att funktionen inte bara är en gimmick eller en extra funktion, påpekar den också att om du har hörselnedsättning bör ett par AirPods bara betraktas som ett hål i baken.

Som rapporten noterar, presterade AirPods dåligt när de presenterades med buller som kommer från en frontal riktning snarare än från sidan, vilket gör dem mindre användbara för konversationssituationer eller när du tittar på en film, till exempel, och även kräver att din iPhone ska placeras korrekt. för att funktionen ska fungera bra.

Dedikerade hörapparater kan anpassas för att öka frekvenserna baserat på användarnas behov, så om du är orolig för hörselnedsättning rekommenderar vi starkt att du konsulterar en audionom innan du försöker använda även de bästa modellerna av AirPods av denna manera.

Dagens bästa Apple AirPods Pro 2nd Gen-erbjudanden

Dagens bästa Apple AirPods (3:e generationens) erbjudanden

Visa liknande föremål (öppnas i en ny flik)amazonas (öppnas i en ny flik)

Dela detta