När någon har fått en god natts sömn säger de: ”Jag sov som en bebis. Ingen säger: "Jag sov som en medelålders man."

Sömn är en värdefull vara som på livets aktiemarknad är på väg mot en björnmarknad när du väl når medelåldern. Jag har inte sovit hela natten på ett decennium. Ingen madrass eller kudde dämpar min kropp på ett tillfredsställande sätt, och jag har tillräckligt många skotrar mitt i natten, halvbadrumsliknande, för att kvalificera mig som midnattmaratonlöpare.

Gå in i tekniken för att lösa, nej, följ mina problem.

De flesta bärbara enheter erbjuder nu sömnspårning som om hela mänskligheten ropar på en gång efter en binär enhet att vaka över sina drömmar. Jag har använt några. På senare tid tillbringade jag natten med Withings Scanwatch Horizon och en Apple Watch 7 (en på varje handled) för att jämföra deras sömnspårningsfunktioner. Då var Scanwatch Horizon en mer expert tracker.

Apples watchOS 9, som den presenterade denna vecka på WWDC 2022, borde ändra den ekvationen. Det uppdaterade bärbara operativsystemet, som för närvarande är i utvecklarbeta och kommer att levereras i höst, lägger till "sömnstadier". Det betyder att klockan kommer att veta när jag är i REM (Rapid Eye Movement, associerad med drömmar), Core (även känd som "slow wave sleep" och en väsentlig del av sömnen), eller Deep Sleep (faktiskt en del av sömnen) . central). ). Det kommer att göra allt detta med bara klockans accelerometer och pulssensor.

Apple uppdaterar sömnappen med sömnstadiedata #WWDC22 pic.twitter.com/ubKD72muJH6 juni 2022

Se mer

Att sova gott måste omfatta alla dessa steg. Min dröm har REM och inte tillräckligt med Core, det är åtminstone vad jag är säker på att watchOS 9 skulle visa mig i sin nya detaljerade grafik.

Jag bråkar inte om den uppenbara fördelen med en sömnspårare, som kan forma dina sömnmönster och problem.

Å andra sidan behöver jag inte en smart klocka som säger att jag vaknar var 25:e minut eller så.

Under detta ovannämnda test var min sömn sämre än vanligt eftersom jag hade två skrymmande klockor på handleden. Åtminstone är Apple Watch tunnare, lättare och smidigare. Att sova med Withings Scanwatch Horizon var galet. Jag rullade på min hand och klockans roterande ram skar sig i mina revben.

Bara för att Apple Watch är bekvämare betyder det inte att det är en naturlig del av min sömn. Utan att måla bilden för mycket tycker jag om att vara relativt tydlig i sängen. Jag har pyjamasbyxor på mig och inget annat. När jag ligger i sängen med en klocka känner jag mig ofta som Prinsessan och ärtan. Det är en liten enhet som har stor inverkan på min komfort.

Bortsett från komforten, jag har svårt att förstå hur det kommer att förbättra situationen att ha alla dessa detaljer om mina sömnproblem. Jag tror att han bara sätter ett utropstecken på det. "Så du trodde att du sov hemskt? Låt mig visa dig hur monstruöst det verkligen är! Hur överlever man?!"

Att sova, som att äta, är något i grunden mänskligt, det är något levande. Detta är också den tid då vi är som mest sårbara. Varför behöver vi införa teknik där?

Jag föredrar sömnens renhet utan teknik (säger jag och tar larmet från min iPhone, som jag placerar precis bredvid min säng).

När watchOS 9 når offentlig beta nästa månad kommer jag förmodligen att försöka sömnspårning, för jobbet, men så fort det gör det tar jag av klockan innan jag lägger mig och njuter av ännu en orolig natt. Jag vet redan allt jag behöver veta om mina usla sömnvanor, med eller utan Apple Watch och watchOS 9.

På tal om Apple Watch, vet någon varför det tog så lång tid för Apple att lägga till pulsträning?

Dela detta