Uppdatera

2022-11-22T13:53:49.915Z

Elon Musk

(Bildkredit: pantid123 / Shutterstock.com)

Tryck på en blå pausknapp

Mitt i en uppsjö av tweets som täcker ämnen så olika som att rädda världen (ja, svarade han - öppnas i en ny flik) på en av våra tweets), rumsmonitorer (öppnas i en ny flik) och andra sociala plattformar, bigotry (öppnar i ny flik), erkänner lite sömn (öppnas i ny flik) och om hans tweets räknas som arbete (öppnas i ny flik), har Twitter-tjänstemannen Elon Musk levererat några nyheter.

Musk har bestämt sig för att lägga sitt mycket kritiserade Blue Verified-system på is tills "det finns en hög grad av självförtroende för att sluta spoofing." Det syftar också till att ge organisationer och individer checkar i olika färger.

Detta är fantastiska nyheter eftersom Musk äntligen tar itu med det största problemet med Blue Check-betalningssystemet som han introducerade denna månad. Allt han bad om var att jag skulle betala €8 i månaden för en blå verifieringscheck. Tidigare delades checken ut gratis, men inte innan Twitter verifierade identiteten på den person, organisation eller företag som den verifierade.

Så snart Musk lanserade sin egen plan översvämmades Twitter av blue-box-konton som utgav sig som andra människor. Det var en katastrof.

Musk sa tidigare att han skulle återlansera Blue Verified-programmet den 29 november, men det var uppenbarligen inte tillräckligt med tid för att komma med ett fungerande verifieringssystem. Dessutom kan Twitter vara lite låg på nödvändiga ingenjörer efter att Musk sagt upp halva personalen och sedan hundratals fler kvar efter att Musk insisterade på en mer aggressiv arbetskultur.

Kan det här vara tiden då Musk slutar lyssna på sin ekokammare och börjar ta itu med några av Twitters grundläggande och strukturella problem?

Vi får se.

-Lance Ulanoff

Fördröja återlanseringen av Blue Verified tills det finns en hög nivå av förtroende för att identitetsstölden har upphört. Du kommer sannolikt att använda en annan färgkontroll för organisationer än för individer. 22 november 2022

Se mer

2022-11-21T12:50:17.933Z

spansk tonårsflicka som kontrollerar sociala medier med en smart telefon hemma.

(Bildkredit: Shutterstock – Ground Image)

Jag försökte Hive (öppnas i en ny flik) idag efter att en grupp vänner och min fru bestämde sig för att gå med under de senaste 24 timmarna.

Efter att ha använt appen slogs jag av behovet av att Mastodon snabbt skulle hitta sin plats som ett Twitter-alternativ, snabbt.

2022-11-21T00:58:56.398Z

Elon Musk

(Bildkredit: Getty Images)

Glad att se dig?

Under helgen frågade Twitter-ägaren Elon Musk sina följare och frågade om han skulle återinsätta tidigare president Donald Trump, vars konto stängdes av efter den 6 januari.

En dag senare återställer Musk kontot med alla sina tweets intakta. Hittills har Trump sagt att han inte kommer att återvända. Den har trots allt sin egen plattform, Truth Social.

Medan Trump har intagit ett avvaktande tillvägagångssätt, anslöt sig rapparen Kayne West officiellt till plattformen på söndagen. Hans konto stängdes av efter antisemitiska tweets och återinfördes strax innan Musk tog över, men det var första gången han twittrade. Naturligtvis välkomnade Musk (öppnas i en ny flik) till plattformen.

Samtidigt som Musk bjöd in Ye och den tidigare presidenten tillbaka (och postade memes (öppnas i en ny flik) om huruvida Trump skulle återvända eller inte), var han upptagen med att marknadsföra fotbolls-VM och lova bättre täckning (öppnar i en ny tab). ny flik) ) för det globala fotbollsevenemanget baserat i Qatar än någon annanstans.

Vid första anblicken bor Musk praktiskt taget i Twitters högkvarter när han bedömer effekterna av sina egna förändringar och kallar in ingenjörer (de som är kvar) för sömnlösa nätter. Musk delade filmer (öppnas i en ny flik) av en nattlig kodgranskning med sina ingenjörer på lördagen. Medan vi blev fascinerade av svarta tavlan, noterade några den totala bristen på kvinnlig representation, åtminstone på bilderna.

Det verkar som om vi har en intressant vecka i Twitterville.

2022-11-18T18:52:08.939Z

Elon Musk

(Bildkredit: Getty Images/Carina Johansen)

Förändringar och stora beslut

Liksom praktiskt taget alla andra strategier som Twitter-ägaren Elon Musk har introducerat till den belägrade sociala medieplattformen, äger de alla rum, även de viktigaste, på Twitter.

Efter att ha startat komikern Kathy Griffin och andra parodier och humoristiska konton sa Musk att han återinför (öppnas i en ny flik) Griffin, Jorden Peterson och den satiriska onlinetidningen The Babylon Bee.

Musk klargjorde också att han övervägde att ta tillbaka den tidigare presidenten Donald Trump, även om "beslutet inte har tagits ännu."

Kanske ännu större nyheter är avtäckningen av en ny policy på Twitter, som Musk först hånade med en tweet som löd "Freedom Friday..." (öppnas i en ny flik).

Den nya policyn följde snabbt i en annan tweet.

"Twitters nya policy är yttrandefrihet, inte fri tillgång.
Negativa/hat-tweets kommer att minska och demonetiseras så mycket som möjligt, så Twitter kommer inte att ha några reklam- eller andra intäkter. Du hittar inte tweeten om du inte specifikt söker efter den, vilket inte skiljer sig från resten av internet."

En del av detta verkar tillåta "hattal" på plattformen, men döljer det. Det betyder fortfarande att folk kan se det (men kanske bara om de söker på Twitter eller Google). Även om detta beslut säkert kommer att skada vissa och skrämma bort annonsörer, är Musks plan inte att tjäna pengar på någon av dessa tweets.

En större fråga kvarstår. Hur kommer Musk och hans team att identifiera "hat/negativa tweets"? Dessa uppgifter ingick inte. Musk misslyckades heller med att förklara hur och när en tweet kunde vara så inflammatorisk att den till exempel skulle bli för hatisk och tas bort från plattformen, eller att dess författare förbjuds.

Stormen av tweets kom kort efter rapporter om att Musk ändrade sitt beslut (öppnas i ny flik) att blockera Twitter på fredagen och uppenbarligen beordrade några personer tillbaka till jobbet.
-Lance Ulanoff

Twitters nya policy är yttrandefrihet, men inte fri tillgång. Negativa/hat-tweets kommer att minska och demonetiseras så mycket som möjligt, så Twitter kommer inte att ha några reklam- eller andra intäkter. Du hittar inte tweeten om du inte specifikt söker efter den, vilket inte skiljer sig från resten av internet. 18 november 2022

Se mer

2022-11-18T11:06:55.587Z

Men bortsett från memes är Elon Musk tydligen inte så trött på situationen privat. Twitter har enligt uppgift återigen avstängt åtkomsten till personalens legitimation och dess kontor är tillfälligt stängda. Twitter-personal har fått veta att kontoren kommer att öppna igen måndagen den 21 november, även om de inte har fått veta varför åtkomsten för närvarande är begränsad.

NYTT: Twitter uppmärksammade just anställda att från och med idag är alla kontorsbyggnader tillfälligt stängda och åtkomst till märket är avstängd. Inga detaljer gavs om varför. 17 november 2022

Se mer

Den nuvarande teorin är att Elon Musk och toppchefer på Twitter är oroliga för att anställda som inte har förbundit sig till Twitter 2.0 kommer att sabotera plattformen genom att lämna. Utöver det verkar det som att de också försöker ta reda på vem som lämnar (och måste få sin skrivbordsåtkomst återkallad) och vem som stannar.

Enligt ett Twitter-inlägg (öppnas i en ny flik) publicerat klockan 9:42. Plattformschef: Eftersom endast namnen på personer som sa "ja" till Twitter 2.0 samlades in, är det inte direkt klart vem som faktiskt lämnade.

Vi föreställer oss att Elon Musk och hans kumpaner också kommer att försöka övertyga personalen att lämna kritiska team för att stanna, speciellt lag som inte skulle ha några medlemmar utan dem. Om diskussioner pågår skulle det sannolikt lägga till ännu mer förvirring till situationen, eftersom Musk inte skulle vilja återkalla tillgången till Twitter-personal som slutar med att stanna hos företaget.

2022-11-18T10:37:31.170Z

Tja, det visar sig att många människor på Twitter inte var intresserade av att arbeta ännu hårdare än de är nu på Musks "Twitter 2.0." Hundratals anställda ska ha postat adjömeddelanden på Twitters interna Slack-kanaler efter att tidsfristen 5:XNUMX ET löpt ut.

Enligt anonyma källor som pratat med The Verge (öppnas i en ny flik) innebär den här nya vågen av uppsägningar att flera "kritiska" Twitter-team har förlorat alla eller de flesta av sina medlemmar. Detta inkluderar tydligen Twitters trafik- och front-end-team som ser till att ingenjörsförfrågningar dirigeras till rätt back-end-tjänster, såväl som hela kärnbiblioteket för Twitter-system; en anställd medgav att "du inte kan köra Twitter utan [dem]."

Men enligt hans Twitter-tidslinje är Elon Musk tydligen ganska chill över hela situationen. I en tweet som följde denna exodus av nya anställda (öppnas i en ny flik) sa han att "de bästa människorna stannar, så jag är inte alltför orolig."

Han följde sedan upp med flera memes, inklusive ett som visar Twitter poserar framför sin egen grav.

2022-11-18T10:14:40.182Z

Hej vänner, vi är tillbaka med det senaste från Twitter och mycket har hänt.

Efter massuppsägningarna på Twitter för två veckor sedan, när Elon Musk sade upp ungefär hälften av plattformens arbetsstyrka, gick han ut med en begäran till dem som var kvar onsdagen den 16 november: Delta i den nya "extremt tuffa" arbetskulturen eller Paris.

Scoop: Elon Musk skickade precis ett e-postmeddelande till all personal som beskrev "Twitter 2.0" och skrev att det "kommer att bli extremt tufft." Långa dagar, hög intensitet. Människor måste klicka på "ja" för att bekräfta att de är en del av det senast 5:3 ET i morgon, annars kommer de att få ett 16-månaders avgångsvederlag. Mer information: 2022 november XNUMX

Se mer

Twitter-personal ombads bekräfta sitt åtagande att arbeta fler timmar och gå med på att "endast enastående prestationer kommer att utgöra ett godkänt betyg" senast kl. 5 ET den 17 november (10:17 GMT, 8 november / 18:XNUMX AEST, XNUMX november), eller få en tre- månad uppsägning och lämna företaget.

2022-11-16T17:21:03.179Z

Är det här ljuset i slutet av tunneln eller kommer tunneln att kollapsa innan vi kommer dit? https://t.co/CEIL9mcE1EN16 november 2022

Se mer

En intressant sidoanteckning om Musks framträdande vid rättegången tidigare idag, där han diskuterar (öppnas i en ny flik) ett betalningspaket på 56 miljarder euro som involverar...

Dela detta