Linux-skaparen Linus Torvalds kan ha lagt en dämpare på många kärnutvecklares semesterplaner.

Torvalds, som fortfarande har slutgiltig auktoritet för Linux-kärnuppdateringar, sa till utvecklarna (öppnas i en ny flik): "Jag vill se vad som fungerar på pull-förfrågningar som har gjorts *före* semestern, inte medan de blötlägger deras äggnog och allmänt
stressad av säsongen."

Den berömda hårdnackade frontmannen tillade: "Om jag får sena pull-förfrågningar,
Jag tänker bara säga "det kan vänta". Korrekt?"

Varför bråttom?

Nästa sammanslagningsfönster för Linux 6.1 förväntas äga rum under helgerna i mitten av december.

Som ett resultat sa Torvalds att han skulle vara strängare än vanligt med den vanliga regeln, och sa att de saker han får "borde ha skickats till sammanslagningsfönstret innan sammanslagningsfönstret öppnade."

Också. Veteranen med öppen källkod uppmanade utvecklare att "provköra" och fixa eventuella buggar i den nuvarande kärnan så snart som möjligt, så att det inte stör någons semesterplaner.

"Skicka inget till mig som inte är ett tydligt och aktuellt fel", tillade han. "Inga fler städningar i sista minuten."

Version 6.1 av operativsystemet Linux förväntas ge Linuxanvändare många välkomna fördelar, såsom extra stöd för det populära programmeringsspråket Rust. Rusts popularitet skjuter i höjden för närvarande, med användningen tredubblades på 24 månader till 2,2 miljoner enligt SlashData. (öppnas i en ny flik)

Dessutom förväntas den kommande Linux 6.1-kärnan innehålla stöd för MGLRU (Multi-gen LRU), samt nya funktioner som kan hjälpa till att upptäcka felaktiga processorer (öppnas i en ny flik).

Den senare funktionen kan förbli obemärkt för konsumenterna, men den borde gynna systemadministratörer som kör en flotta av Linux-servrar, vilket gör att de kan upptäcka om en viss processor/kärna regelbundet orsakar problem.

Dela detta