LinkedIn lägger äntligen till denna riktigt uppenbara funktion

LinkedIn lägger äntligen till denna riktigt uppenbara funktion

LinkedIn verkar äntligen ha kommit ikapp resten av sociala medievärlden genom att introducera en ny funktion som gör det möjligt för användare att schemalägga inlägg att skicka senare.

Som bekräftats (öppnas i en ny flik) av sociala medieexperten Matt Navarra, har den jobbfokuserade sidan nu lanserat verktyget, och vissa användare kan redan använda det på Android och webbplattformar.

Verktyget bör vara ett användbart tillägg för individer och företag som använder LinkedIn mer som ett nav för sociala medier för allmänheten, så att de kan förbereda inlägg i förväg och lägga upp dem när de vill, till exempel kring ett evenemang eller lansering av en produkt. produkt.

LinkedIn planering

Liksom andra webbplatser som har introducerat samma typ av funktionalitet kommer det nya tillägget att visas som en klockikon bredvid ett LinkedIn-inlägg. När de har valts kommer användare att kunna skriva sitt inlägg i sin helhet och sedan välja datum och tid de vill ha det publicerat.

Funktionen verkar fortfarande rulla ut för många användare, men med tanke på hur användbar den är så tvivlar vi inte på att alla på LinkedIn borde få den snart.

Lanseringen är det senaste tillskottet till LinkedIn eftersom det ser ut att göra sin plattform mer intuitiv och användbar för användare över hela världen.

LinkedIn-kalenderinlägg

(Bildkredit: Matt Navarra)

Webbplatsen lade nyligen till fler steg för att hjälpa användare att verifiera legitima profiler som en del av ett tillslag mot falska konton och bots.

Användare kan nu verifiera sitt konto med sitt jobbtelefonnummer eller e-postkonto i ett nytt avsnitt "Om den här profilen" som också innehåller information om när kontot skapades och när deras information senast uppdaterades.

En annan nyligen släppt funktion tillåter äntligen användare att lägga till en webbplatslänk till sina profiler, vilket ger dem som har Skaparläge aktiverat möjligheten att lägga till en länk överst i sin profil under deras användarnamn och beskrivning och ovanpå din följare och anslutningar.

Däremot kanske användare vill vara försiktiga när de använder LinkedIn för att söka efter nya roller efter att en nyligen genomförd undersökning visade att svagare band (som till exempel med medarbetare) ökade karriärrörligheten i digitala industrier, medan starka band (vänner och bekanta) hade en mycket starkare effekt.

Att umgås med personer som är mindre bekanta för individen har också visat sig öka karriärrörligheten, även om effekterna avtar efter en viss punkt.