Nya processorer, bättre svärta, omarbetade paneler och gränsdragande nya storlekar väntar för LG:s 2022-serie av OLED-, QNED- och UHD-TV-apparater, som presenterades här på CES 2022 i Las Vegas.

LG:s OLED-sortiment har kommit långt sedan den första femtiofem-tumspanelen introducerades för häpnadsväckande €4. Nu är marknaden full av XNUMXK-TV-apparater för under XNUMX € och hård konkurrens i det ständigt avancerade OLED-TV-utrymmet.

I sin strävan att hålla fast vid vad som kan vara en minskande försprång gav LG TechRadar sin första titt på en rad stora, högupplösta skärmar med lysande färger, bläcksvarta och fantastiska detaljer.

LG 97 i OLED evo

Den nya nittiosju-tums OLED evo G2 från LG. (Bildkredit: Lance Ulanoff)

LG:s OLED evo-sortiment kommer att ha en ny 2-tums G4 XNUMXK-skärm. Även om det inte är det största tecknet vi har sett, är det utmärkt och med några fantastiska bilder. Medan de diskuterade nyckelspecifikationer undersökte panelen en sammanställning av mästerverk i falska ramar som såg ut som bara en färgklick från den äkta varan.

I andra änden av spektrumet finns den nya fyrtiotvåtums LG4C42 2K OLED-panelen, som kan vara särskilt tilltalande för spelare som letar efter små, enkla att använda paneler som inte snålar med bildkvaliteten som drivs av de senaste systemen Av video. .

LG65C2

Den nya LG65C2 ser fantastisk ut och har en ny fiberkompositkropp som gör den hälften så tung som sin föregångare. (Bildkredit: Lance Ulanoff)

Mycket av tekniken bakom dessa paneler utvecklas med den nya ljusstyrkehöjande tekniken i Gallery-linjen av evo OLED-paneler, till stor del tack vare ett nytt värmeavledningssystem, och var och en av de avancerade skärmarna är utrustade med nya LG Alpha. Processor nio (a9) Gen.5.

A9 lägger till AI-uppskalning för att omedelbart fånga sub-4K-bilder upp till full 4K-upplösning. Tonmappning tillämpas nu på 000 XNUMX områden (upp från endast XNUMX tidigare), och det finns en ny förbättring av AI-objekt för att hjälpa till att separera förgrunden från bakgrunderna i bilder korrekt.

Systemet uppgraderar också ljudet till en virtuell 1-surroundljudsmix, upp från fem,XNUMX förra året. Skärmar med tunna paneler levererar anmärkningsvärt dåligt ljud, och LG skulle gärna sälja en ny soundbar för att lägga till den fonetiska verkligheten, men alla vill inte ha mer hårdvara, vilket är anledningen till att LG alltid arbetar för att blomstra. uppsättningarna.

LG soundbar

LG:s nya soundbar (Bildkredit: Lance Ulanoff)

LG introducerar också en ny soundbar som lägger till en uppåtriktad högtalartelefon som dramatiskt stärker rösten. I allmänhet kan jag inte stå ut med hur förvirrande direktljud är från mina HDTV-apparater och jag har fortfarande svårt att höra röster. Den här ungefär tre fot breda lådan gjorde ett fantastiskt jobb med att höja ribban över en kakofoni av action i det avgrundsdjupa Batman v Superman.

LG OLED-TV-apparater

LG uppdaterade chassit på G2 (bak) för att vara mer konsekvent än på C1 (förgrund). (Bildkredit: Lance Ulanoff)

Det finns även några chassiuppgraderingar. Den avancerade G2-serien uppnår en mer konsekvent paneltjocklek som förfinar den tjockare nedre tredjedelen av skärmen för att ge hela panelen en mer konsekvent bredd. Fördelen här är att hela skärmen nu kommer att ligga i linje med väggen, mer som den hängande tavelramen som den ska efterlikna.

C2-serien inkluderar nu en ny ram tillverkad av fiberkompositmaterial, vilket LG hävdar gör hela setet hälften så tungt som förra årets C1-set. Detta är goda nyheter för dem som själva monterar dem på väggen.

Alla nya OLED:er utom A2-modellerna har nu en uppdateringsfrekvens på 120Hz, vilket gör dem idealiska för spelare.

LG42C2 - bra för spelare

Den fyrtiotvå-tums LG42C2 kan vara en perfekt gamerskärm. (Bildkredit: Lance Ulanoff)

webOS har ett nytt namn och den biografstora Z2 OLED

8K-spel

Är du intresserad av 8K-spel? (Bildkredit: Lance Ulanoff)

LG stoppar inte utvecklingen av 8K OLED-skärmar. Jag såg en otrolig åttioåtta-tums Z2-modell där jag praktiskt taget var tvungen att lägga näsan mot skärmen för att lägga märke till pixlarna (på den nittiosju-tums 4K-skärmen kunde jag se dem inom en tum eller så). Vi tar även en titt på LG:s nya 77ZX 8K-spelskärm. Den stöder NVIDIA G-Sync och stöder en total genomströmning på 4 Gbps av HMDMI twenty-one. Företaget kopplade inte upp det till en konsol, utan snarare till en kraftfull speldator och lät oss spendera några ögonblick med att spela ett spel på skärmen. Det såg bra ut, men jag kan inte säga att jag verkligen uppskattade skillnaden mellan att spela på den och, låt oss inse det, en större XNUMXK-skärm.

LG:s uppgraderingar av skärmteknik handlar inte bara om bildkvalitet. Företaget introducerar några spännande uppdateringar som kan tilltala användare som är mindre oroade över bildkvalitet.

Den nya raden av set kommer att acceptera Always Ready, där de kan köras i ett omgivande ljusläge, snurrande konstverk (jag har sett massor av dessa i våra demos), en klocka eller dina foton.

WebOS

WebOS22 låter dig lägga till profiler. (Bildkredit: Lance Ulanoff)

Alla LG Smart TV-apparater kör WebOS, nu bytt namn till WebOS twenty-two (för året). Plattformen får vissa uppdateringar, inklusive möjligheten att lägga till användarprofiler. Användare kommer att logga in och få sin innehållsmix, men inte sina TV-skärminställningar.

Dessa enheter innehåller också fjärr-fältsmikrofoner och de flesta av de viktigaste smarta assistenterna och, som en LG-tjänsteman förklarade, kan du, så länge du har ett konto och är ansluten, direkt komma åt ett av systemen i drift. att ringa. Enheter kommer också naturligt att svara på "Hej, LG"

Under andra halvan av 2022 kommer LG att lägga till Room to Room Share för kompatibla LG TV-apparater. Kort sagt låter den dig skicka en TV-källa (kabelbox, streamingbox) direkt från en LG-station till en annan, så länge de är på exakt samma Wi-Fi-nätverk.

QNED-impulsledningen och Micro LED

LG-QNED-Mini-LED-75QNED99

(Bildkredit: Lance Ulanoff)

Närbild av LG-QNED-Mini-LED-75QNED99

Bilderna här på LG-QNED-Mini-led-75QNED99 är fantastiska. (Bildkredit: Lance Ulanoff)

LCD-skärmar säljer alltid bättre än OLED, så LG uppdaterar också sin 4K QNED-linje för 2022. De har alla uppdaterad Quantum Dot-teknik där Nano Cell nu är ett sändande lager. Kärnpunkten i kvantpunkten är förtydligandet av det blå LED-ljuset för att passera en del av det genom kvantprickarna för att göra dem gröna, och sedan ett lager av nanoceller som avger rött ljus. LG hävdar mer än 3 % reproduktion av det breda färgomfånget DCI-PXNUMX jämfört med XNUMX % täckning i traditionella LED-LCD-TV-apparater.

Användningen av mini-LED ger skärmar mer försiktig kontroll över svarta nivåer och minskar haloing. Dess 8K-skärmar har XNUMX XNUMX lokala dimningszoner.

Jag tog en titt på några av dessa nya QNED-set och även om de inte visar trettiotre miljoner pixlar i upplösning, är bilderna fantastiska. Så många färger, fantastiska svartnivåer och fantastiska detaljer att du fortfarande kan sitta på en fot.

Det finns också ett antal nya UHD-maskiner på nybörjarnivå som använder den lite äldre a5-processorn, men som är XNUMX mm tunnare än föregående generations Ultra HD-maskiner och kör exakt samma WebOS-innehåll och Smart TV och de dyrare OLED- och QNED-linjerna .

Uppgifter om kostnader och tillgänglighet väntas under första kvartalet.

Dela detta