LG Tone Free T90Q: analys på två minuter

LG Tone Free T90Q är den senaste versionen av LGs Tone Free-linje av äkta trådlösa hörlurar.

Vi blev imponerade av den mycket liknande LG Tone Free FP8, som släpptes i april 2022. Den enda stora skillnaden här är dock att T90Q nu inkluderar Dolby Atmos head-tracking-stöd, vilket ger en uppslukande rumslig ljudliknande lyssningsupplevelse. från Apple på AirPods. professionell 2

Vi testade detta när T90Q lanserades för första gången och skrev en mycket kompletterande funktion som beskriver hur nöjda vi var med LG:s uppslukande huvudspårningslösning jämfört med våra AirPods Pro. Men återigen, det är hela historien: hur de fungerar på alla nivåer.

En annan förändring för T90Q (jämfört med den lite äldre FP8) är att du nu kan streama Bluetooth-ljud från analoga källor via 3,5 mm-porten på laddningsfodralet. Det är en trevlig funktion, även om inte alla kommer att behöva den.

Dessa knoppar positionerar sig tydligt som AirPods-konkurrenter med sin stjälkliknande design och vi fann dem extremt bekväma att bära hela dagen. De kommer i ett kompakt laddningsfodral med UV-teknik inuti som LG säger dödar bakterier på hörlurarnas silikonspetsar. (Är det verkligen så? Vi antar så, det måste det vara. Ville vi tänka på det? Kanske inte.)

På andra håll får LG toppbetyg för sin app, som är fullspäckad med funktioner och bland de enklaste vi någonsin använt. Du hittar Meridian EQ-inställningar, ANC-kontroller, ett passningstest och mer.

Att lyssna på musik med LG Tone Free T90Q-hörlurarna är trevligt, men det beror främst på Dolby Atmos-funktionerna. Ljudkvaliteten och brusreduceringen är bra, men ligger under nivåerna för några av de bästa äkta trådlösa hörlurarna vi har testat.

Återigen, dessa hörlurar är billigare än sina avancerade rivaler, och de flesta människor kommer att bli imponerade av den uppslukande ljudupplevelsen, passformen och alla funktioner i LG:s fullständiga app. Låt oss ta en närmare titt på LG Tone Free T90Q äkta trådlösa hörlurar.

TechRadar Recension Becca Caddy med LG Tone Free T90Q

LG:s T90Qs är enhetsoberoende AirPods-konkurrenter, med deras headtracking Dolby-Atmos-ljud och dessa stammar (Bildkredit: Future)

LG Tone Free T90Q: pris och releasedatum

 • Postad i september 2022
 • Kostnad 229.99 € / 199.98 €

LG Tone Free T90Q äkta trådlösa hörlurar lanserades i september 2022 på marknaderna i USA, Storbritannien och EU, men vi har ingen bekräftelse på deras tillgänglighet i Australien ännu.

De säljs för $229,99/$199,98, även om det är värt att nämna att dessa knoppar redan var rabatterade i skrivande stund, till $179,99/$149,98. Det gör dem lite dyrare än LG Tone Free FP8 som föregick dem, men betydligt billigare än AirPods Pro 2 - nästan $100 / $100 billigare, faktiskt.

Till detta lägre, rabatterade pris ligger de i samma prisklass som JBL Live Pro 2-hörlurarna och Huawei Freebuds Pro 2. Enligt vår åsikt talar detta om värdet av LG Tone Free T90Q, som erbjudandet av surroundljud här slår de två knapparna, även om konkurrenterna utan tvekan får bättre resultat när det gäller ljud. Så det är inte så enkelt...

LG Tone Free T90Q fodraldetalj, på träbord

Fodralet är kompakt och innehåller till och med en UV-ljusfunktion för att "rensa" 99,9 % av bakterierna från dina öronspetsar (Bildkredit: Future)

LG Tone Free T90Q: funktioner

 • Pekkontrollerna fungerar bra
 • appen är fantastisk
 • 9 timmars hyfsat batteri från buds

Längst upp på tinningarna finns touchkontroller. Att hitta rätt ställe att aktivera dem är svårt i början, men vi älskar att när du använder dem finns det ett litet bekräftelseljud, som en mjuk knapptryckning. Alla grunderna täcks här, inklusive spela/pausa, samtal och ANC-lägen, men i appen kan du ändra dem efter eget tycke.

I den meningen är LG Tone Free T90Q-applikationen bland de mest kompletta som vi har testat. Här hittar du dussintals alternativ för att anpassa dina hörlurar, allt från ett rent och lättanvänt gränssnitt.

Det finns ett passformstest som säkerställer att du har rätt storlek på öronsnäckan och en bra tätning för ANC, flerpunktsparningsinställningar, en funktion för hitta mina hörlurar, alternativ för automatisk uppspelning/paus på/av, ANC-kontroller, Dolby. Atmos huvudspårningsläge och equalizerinställningar.

Du får 9 timmars batteritid från hörlurarna med ANC och Dolby Atmos avstängda och 29 timmar totalt om du även inkluderar laddningsfodralet. Med ANC på kommer du att få cirka 5 timmar, vilket är acceptabelt snarare än bra, även om det finns en praktisk snabbladdningsfunktion som ger dig runt en timmes spelande för cirka fem minuters laddning. En praktisk LED-indikator på sidan av fodralet ändras från grönt när det är fulladdat till gult till rött när det är tomt.

En annan cool funktion hos LG Tone Free T90Q laddningsfodral är att du kan förvandla den till en Bluetooth-sändare. Anslut bara en av kablarna som medföljer i kartongen och sedan till en digital eller analog ljudkälla. Låt oss säga att du sitter på ett flygplan och inte vill använda de gratis trådbundna hörlurarna som flygbolaget tillhandahåller. Inga problem! Du kan helt enkelt koppla in boxen och lyssna med dina T90Q-hörlurar.

Det finns flerpunktsparning här, så att du kan ansluta hörlurarna till både en telefon och en bärbar dator om du behöver. Den är praktisk för att arbeta och flytta mellan samtal och musikströmning, och appen gör den lätt att förstå genom att visa de olika enheterna du är ansluten till.

Närbild av LG Tone Free T90Q hörlurar, som visar deras lilla design

Den övre delen av stjälkarna är där du hittar touchkontrollerna. Att hitta rätt plats är svårt i början, men när du gör det hörs ett lugnande bekräftelseljud. (Bildkredit: Future)

LG Tone Free T90Q: design

 • Stjälkar i AirPods-stil
 • super bekväm
 • Laddningsfodralet är kompakt.

LG Tone Free T90Q är liten, lätt på 5.3 g och superbekväm att bära. De har en mjuk design med silikonspetsar som passar in i hörselgången och en skaft som hänger utanför örat. Om du har sett eller använt Apples AirPods kommer du att vara mycket bekant med denna estetik och känsla.

LG Tone Free T90Q har en vattentäthetsklass IPX4, vilket betyder att du inte kan duscha i dem, men de ska tåla svett medan du tränar. På det sättet har vi använt LG Tone Free T90Q för olika träningspass, och även om de lossnade lite under en joggingtur, var vi imponerade över hur bra de passar med tanke på att de inte marknadsförs som tränings- eller fitnessknoppar.

Det medföljande laddningsfodralet har en liten cirkulär stenliknande design, en välkommen förändring från alla pillerboxliknande fodral vi har testat nyligen. Buds är en del av LG:s UVnano-sortiment, vilket innebär att laddningsfodralet innehåller ultraviolett ljus som LG hävdar kan "rensa" 99,9% av bakterierna från öronspetsarna på Buds. Vi är oense om huruvida detta är ett användbart tillägg eller en gimmick. (Att öppna fodralet för att se det starka blå ljuset är dock coolt.)

LG Tone Free T90Q på träbänk

Fodralets lilla, cirkulära, stenformade design är i fickstorlek och en välkommen förändring från den allestädes närvarande formen på AirPods. (Bildkredit: Future)

LG Tone Free T90Q: ljudkvalitet och ANC

 • Dolby spatial ljudteknik är fantastisk
 • Ljudet är bra, men det är en ljudfil kvalitetston.
 • ANC är acceptabelt snarare än utmärkt

LG Tone Free T90Q är de första trådlösa hörlurarna som använder Dolby Atmos head tracking-teknik. Det betyder att dessa knappar kan följa ditt huvuds rörelser, ändra ljudbilden för spåret, filmen eller videospelet så att du verkligen känner dig nedsänkt (Apples avancerade AirPods kan också göra det, naturligtvis, men du behöver streama från en Apple-enhet för att få förbättrad huvudspårning (inte fallet här).

Vi lyssnade på Little Dragons Spatial Audio Frisco-spår genom Apple Music och blev verkligen överraskade över hur mycket det kändes att se bandet uppträda live när Dolby Atmos var påslagen. Basen dunkade runt omkring oss, men när vi flyttade huvudet åt vänster dominerade den högra knappen, som om vi hade vänt bort huvudet från scenen.

Funktionen är en rival till Apples rumsliga ljudfunktion med huvudspårning, som du hittar på deras toppklassiga AirPods Pro (XNUMX:a eller XNUMX:a generationen), AirPods Max, AirPods (endast XNUMX:e generationen) och Beats Fit Pro. om vi fick välja så föredrar vi LG:s lösning. Varför? Vi tyckte att Apples förslag var mer subtilt och, låt oss inse det, mindre roligt, även om det är värt att nämna att inte alla kommer att uppskatta den här funktionen lika mycket som vi och kan betrakta den som en nyhet snarare än en nödvändighet. .

EQ-inställningarna som erbjuds i appen fungerar med Meridian och du kan välja mellan Immersive, Natural, Bass Boost, Treble Boost eller 3D Sound Stage. Det är en enorm skillnad mellan var och en av dem, vilket ger en helt annan lyssningsupplevelse varje gång. Vi tyckte att Bass Boost var kraftfull och uppslukande och skapar en fantastisk känsla av rymd med dig i centrum. Du kan också anpassa equalizern, med inte mindre än åtta låg-, mellan- och högfrekvensreglage att spela med.

Sammantaget har varje alternativ roliga, entusiastiska prestanda, snarare än en samling inbyggda high fidelity-ljudprofiler. Nyanser, extra steg av detaljer och förfining är inte namnet på spelet här – ljudet är av bra kvalitet, men det är inte för audiofilen i ditt liv.

Aktiv brusreducering fungerar bra. Knapparna dämpar nästan helt ljudet av en spinnande fläkt bredvid oss ​​när vi skriver detta, samt samtal från andra sidan rummet. Högre ljud dämpas, men kommer att passera. Det är dock att förvänta sig och endast ett fåtal hörlurar, som Bose QuietComfort 2-hörlurarna, erbjuder en avsevärt förbättrad upplevelse. Ett omgivande ljudläge är användbart, och du kan välja mellan Lyssningsläge, som släpper igenom alla omgivande ljud, eller Talk-läge, som gör rösterna extra tydliga.

Samtalskvaliteten är anständig och den fungerar märkbart bättre inomhus där det är mindre konkurrenskraftigt ljud. I dessa fall kämpar knopparna lite men behåller ändå sin röst i andra änden. Detta är inte en…

Dela detta