LG B2: recension om två minuter

LG B2-serien är företagets avancerade OLED-erbjudande av sina A2 OLED-TV-apparater på ingångsnivå. Den erbjuder samma grundläggande bildkvalitet som A2-serien, men gör det bättre genom att erbjuda en hel uppsättning spelrelaterade HDMI 2.1-funktioner som 120Hz, Variable Refresh Rate (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM) och mer. .

Precis som LG A2 har LG:s TV-apparater i B2-serien begränsad maximal ljusstyrka, vilket gör dem till ett bättre val för rum där du noggrant kan kontrollera ljusförhållandena. Annars levererar de samma djupa, detaljerade skuggor, kraftfulla HDR-reflektioner och utmärkt bildlikformighet som du kan förvänta dig av de bästa OLED-TV:erna, även de dyraste modellerna. Färgåtergivning är också en stark sida med B2-serien, även om du måste lägga tid på att finjustera för att den ska se bäst ut.

B22:s webOS 2 smart TV-gränssnitt är detsamma som du hittar på andra LG 2022. Det kan modifieras och anpassas till en viss grad, så att du kan skapa separata profiler för olika familjemedlemmar. Stöd för Alexa och Googles röstassistenter är inbyggt, och Apple AirPlay 2 och Homekit stöds.

 • LG B2 55-tums OLED2B55 på Amazon för 996.99 € (öppnas i en ny flik)

B2:s ultratunna panel och ram ger den ett attraktivt "full bild"-utseende, även om TV:ns plaststativ ger bort dess status som en budget-TV. LG:s innovativa Magic Remote är lätt att använda när du väl får kläm på den, och att peka och klicka och rulla på skärmen är bättre för att försöka identifiera och lokalisera kontrollknappar i ett mörkt rum precis som du skulle göra med en fjärrkontroll. .

Ljudprestandan är acceptabel, med tydlig dialog när du använder B2:s inbyggda högtalare. Det blir också lite av en ljudlig "bubbla" när du aktiverar lagets AI Sound Pro-läge, som strävar efter en virtuell 5.1.2 Atmos-presentation. Men det här är en TV som är idealiskt ihopkopplad med en av de bästa soundbars som finns, och även en grundläggande kommer att visa sig fördelaktig.

B2 är ett utmärkt val för spel, med sin fulla svit av HDMI 2.1-funktioner som konkurrerar med vad du hittar på de bästa 120Hz-TV:erna. Den har ett Game Optimizer-läge och en Game Dashboard-meny för direkt tillgång till inställningar och GeForce Now. och Utomik molnspel är tillgängligt på det smarta gränssnittet webOS 22. B2:s uppmätta ingångsfördröjning är mycket låg, vilket ytterligare cementerar sin position som ett seriöst alternativ för spel-TV.

Det råder ingen tvekan om att B2-serien har utmärkt valuta för pengarna, speciellt om du vill använda den för att spela spel med en PlayStation 5 eller Xbox Series X-konsol. Annars kommer A2-serien att vara ett vettigare alternativ om du bara letar efter för en bra Billig OLED för att titta på film.

LG B2 recension: Pris och releasedatum

 • Släppdatum: 27 mars 2022
 • OLED55B2: 999 € / 1,199 XNUMX €
 • OLED65B2: 1399 € / 1599 XNUMX €
 • OLED77B2: 2,099 2,899 € / XNUMX XNUMX €

Som LG:s högbudget OLED-serie ligger B2-TV:erna mellan A2-modellerna på ingångsnivå och de mer avancerade modellerna i LG C2-serien, den senare med företagets OLED Evo-teknik. Skärmstorlekarna är begränsade till 55, 65 och 77 tum. B2-serien säljs inte i Australien, där CS-serien (ej tillgänglig i USA) har en liknande budget-TV-plats.

LG B2 OLED-ingångar på baksidan

B2 OLED:s ingångar på baksidan inkluderar 2 HDMI 2.1-portar (1 med eARC) plus 2 HDMI 2.0b-portar på sidan och en antennanslutning. (Bildkredit: Future)

LG B2 recension: Funktioner

 • WebOS 22 Smart TV-gränssnitt
 • Dolby Vision och Atmos
 • Utmärkt kompatibilitet med HDMI 2.1

LG:s B2-serie har samma webOS 22 smart TV-gränssnitt som företagets andra OLED-modeller. Här hittar du de bästa streamingapparna, inklusive Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max, Apple TV Plus och Hulu. Google Assistant och Amazon Alexa röststyrning är inbyggd, och det finns HomeKit och AirPlay 2-stöd för streaming från en Apple-enhet.

B2-serien har LG:s α7 Gen 5 AI-processor, samma som finns i LG:s OLED-modeller i A2-serien på ingångsnivå. Detta ger funktioner som dynamisk tonmappning och 4K AI-uppskalning av HD-källor, samt 5.1.2-kanals ljudmixning från icke-Dolby Atmos-källor. Det finns stöd för högt dynamiskt omfång för formaten Dolby Vision, HDR10 och HLG, samt Dolby Vision IQ, som bearbetar program med HDR för att optimera bilder för ljusförhållandena i ditt rum. Filmmaker-läget är också inbyggt för den som vill ha en exakt bild utan att behöva oroa sig för inställningar.

Fyra HDMI-ingångar finns på B2-TV:erna, varav två stöder HDMI 2.1-funktioner som 4K 120Hz, VRR, ALLM, FreeSync Premium och en som stöder Enhanced Audio Return Channel (eARC). Det finns också en optisk digital utgång plus en RF-ingång (vi har en guide till de bästa inomhus-TV-antennerna om du behöver det).

Funktionsuppsättningen här är bra för priset, särskilt de som är relaterade till spel. När man betänker att den nedskalade A2-serien är prissatt ganska likt B2-seriens modeller så är den ökade funktionaliteten man får här väl värd det.

LG B2 OLED med pariserhjul på skärmen

De djupa svärtan i LG B2 OLED förblir rena även när du visar svåra bilder med hög kontrast. (Bildkredit: Future)

LG B2 recension: Bildkvalitet

 • Rik färgåtergivning
 • Djupa svärta med detaljerade skuggor
 • Begränsad ljusstyrka för en OLED-TV

Liksom andra OLED-TV-apparater erbjuder B2-serien "nästan oändlig" kontrast, med en svartnivå som svävar runt 0 nits. Området där det skiljer sig från avancerade OLED-modeller är i maximal ljuseffekt: vi mätte 554 nits i Cinema (HDR) kalibrerat bildläge och 568 nits i standardläget (HDR).

Dessa siffror är i stort sett desamma som vad vi mätte på LG:s A2 OLED, även om de större modellerna i C2-serien, såväl som Sonys mellanklass A80K OLED, levererar högre maximal ljuseffekt. Resultatet här är att B2 kommer att vara den bästa matchningen för rum där du kan dämpa belysningen snarare än där taklampor kommer att vara på hela tiden eller det kommer att finnas mycket solljus.

DCI-P3 färgrymdstäckning vid visning av 4K HDR var 98,8 %, ett utmärkt resultat och ytterligare en matchning för LG:s A2. Vid mätning med Portrait Displays Calman färggraderingsprogramvara var färgnoggrannheten i Filmmaker-läget lite dålig, med bilder för varma och rödaktiga i ton, men inställningen Advanced Picture Set fixar detta.

Viktiga specifikationer

Tillgängliga storlekar: 55, 65, 77 tum
Skärmtyp: OLED
Upplösning: 4K
HDR-stöd: Dolby Vision, HDR10, HLG
Ljudstöd: Dolby Atmos, Dolby Digital
Smart TV: webOS 22
HDMI-portar: 4 (2x HDMI 2.1)

När alla justeringar väl var gjorda gjorde B2:s livfulla och detaljerade bild det till en fröjd att se alla typer av filmer och TV-program. Titta på öppningsscenerna av Top Gun: Maverick, där Maverick (Tom Cruise) flyger med hastigheten Mach 10, blir den snabbaste mannen i livet, och sedan pressar sig mot... Mach 11, de mörka scenerna i kontrolltornet där flygbesättningen övervakar deras framsteg visade djupa, rena svarta nyanser såväl som fantastiska reflektioner på skärmar som gränsar till rymden.

När man såg 1899 på Netflix visade sig B2:s förmåga att utveckla skuggor i skeppets mörka rum vara en uppenbarelse. Efter att ha sett de första avsnitten av den här showen tidigare på en projektor med ultrakort kast, hade jag ingen aning om hur mycket detaljer de svarta innehöll, men B2 avslöjade det på ett sätt som projektorn visade sig vara oförmögen till.

Ljusare, mer färgglada bilder som de av Elvis fungerade också bra på B2, med röda och gröna scener i en Elvis TV-julspecial som ursprungligen filmades på 1960-talet och såg rik och inbjudande ut. Hudtoner verkade naturliga, och B2:s bild hade ett skarpt, detaljerat övergripande utseende som hjälpte den att sticka ut från de bästa 4K-TV-apparaterna som finns. B2:ans rörelsehantering var också imponerande: när man tittade på en svår scen från den senaste James Bond-filmen No Time to Die, där en kamera sakta rör sig uppför en brant backe, blev bilden mestadels solid och detaljerad.

Det bör noteras vid denna tidpunkt att alla visualiseringar utfördes i låga eller mörka ljusförhållanden. Med kupolljusen på, förlorade B2-bilden en del av sin dynamiska effekt. Därmed inte sagt att det såg tråkigt ut, men jämfört med LED-bakgrundsbelysta LCD-TV-apparater, och särskilt mini LED-bakgrundsbelysning, som kan nå en toppljusstyrka på över 2000 nits och dessutom tenderar att ha en hög genomsnittlig ljusstyrka, var The B2:s prestanda relativt matt under dessa andra förhållanden. Något som Samsung QN85B är fortfarande ett bättre sätt att visa upp sig i ljusa rum.

 • Bildkvalitetsbetyg: 4/5

Närbild av LG B2 OLED-bas och fjärrkontroll

B2 OLED:s plaststativ är tillräckligt robust, men det känns i otakt med resten av TV:ns design. (Bildkredit: Future)

LG B2 recension: Ljudkvalitet

 • AI Sound Pro-läge idealiskt för allmänt bruk
 • 5.1.2 kanals ljudmix
 • Tunn ljudkvalitet med de flesta lägen

B2-serien har två nedåtriktade högtalare, var och en med 10 watt effekt. Det finns Dolby Atmos-stöd, och setets α7 Gen 5 AI-processor levererar virtuellt 5.1.2-kanaligt ljud när LG:s AI Sound Pro-läge är aktivt. AI Sound Pro kommer också att blanda vanliga stereoljudspår för en virtuell 5.1.2-presentation.

De flesta av B2:s ljudlägen gav en dämpad, edgy kvalitet som kunde rasa efter några minuters visning, även om dialogen i alla lägen var tydlig. Filmer drog dock nytta av AI Sound Pros virtuella Atmos-presentation, som lät utanför TV-skärmens gränser. Av de olika förinställningarna i uppsättningen gav detta det mest balanserade ljudet och är det vi rekommenderar att lämna.

Eftersom B2 i huvudsak matchar A2-serien på ingångsnivå när det gäller ljudspecifikationer, blev vi inte förvånade över att finna ljud som saknar bas och klipp i actiontunga filmscener. Summan av kardemumman är att det här är en TV som kommer att ha stor nytta av en soundbar. Även att lägga till en grundläggande 2.1-kanal kommer att göra filmtittandeupplevelsen mer uppslukande.

LG B2 OLED fjärrkontroll på blå bakgrund

LGs unika Magic Remote låter dig...

Dela detta