Användare av virtuell maskin (VM) gläds, eftersom din videosamtalsupplevelse är på väg att bli drastiskt bättre enligt ett inlägg på Google Workspace-bloggen (öppnas i en ny flik).

Inlägget lyder: "Om du använder ett virtuellt skrivbordsgränssnitt (VDI) som Citrix eller VMWare för att gå med i Google Meet-samtal, kommer du att märka en ökning av video- och ljudkvalitet."

Google Meet i virtuella maskiner

I framtiden kommer plattformen att upptäcka om en användare går med från ett virtuellt skrivbordsgränssnitt (VDI) som Citrix eller VMWare och sedan automatiskt justera för bättre prestanda.

Det är inte bara video- och ljudkvaliteten som får ett användbart uppsving, utan belastningen på din virtuella maskin bör också minska avsevärt. Sammanfattningen fortsätter:

"Denna optimering kommer också att bidra till att minska efterfrågan på dina VDI:er, såsom CPU, GPU och minnesanvändning, vilket kommer att hjälpa till att förbättra möteskvaliteten och den övergripande prestandan."

För att dra nytta av den nya optimeringen måste administratörer slutföra några konfigurationssteg, inklusive att aktivera API-regeln Enterprise Hardware Platform i Chrome, vilket gör att Meet kan upptäcka att den körs i en virtuell maskin. När de väl har konfigurerats behöver slutanvändarna inte göra något annat.

Lanseringen började den 30 november, men den tar formen av en gradvis utrullning som kan få vissa användare att vänta upp till 15 dagar för att få tillgång till den. Praktiskt taget alla företagsanvändare med en virtuell maskin kommer att kunna se skillnaden, eftersom alla Google Workspace-kunder (inklusive äldre G Suite-konton) ingår i den här uppdateringen.

Det här är bara en uppdatering i en serie förbättringar av Meet-videokonferensplattformen som syftar till att förbättra upplevelsen för företagsanvändare. Företaget tillkännagav nyligen ett samarbete med Zoom som skulle tillåta Meet-användare att gå med i Zoom-samtal från Meet-gränssnittet och vice versa.

Dela detta