WhatsApp betaversioner på Android gör det lättare att prata med dig själv

WhatsApp betaversioner på Android gör det lättare att prata med dig själv

Två nya betaversioner av WhatsApp är för närvarande tillgängliga för Android-användare. Den ena gör självmeddelanden mycket enklare, och den andra har Buddy Mode, som låter dig ansluta upp till fyra telefoner till ett enda konto.

WhatsApp hade tekniskt sett redan möjlighet att skicka meddelanden till ditt eget telefonnummer, men du var tvungen att använda funktionen Klicka för att chatta för att öppna ett nytt chattrum och skicka det dit. Nu är det mycket enklare. Enligt WABetaInfo (Öppnas i en ny flik) är allt du behöver göra att öppna din kontaktlista där du kommer att se en ny kontakt "Mig (du)" och orden "Meddela dig själv" under den. Tryck på den, skicka ett meddelande till dig själv och du är klar.

kompisläge

Förutom att ansluta till andra enheter överför Buddy Mode även data, som din chatthistorik, från ditt konto till en ny enhet. WABetaInfo indikerar att vissa funktioner inte kommer att fungera. Du kanske inte kan hantera sändningslistor och klistermärken, eller se liveplatser. Personliga meddelanden och samtal kommer alltid att krypteras från början till slut så att du kan vara lugn och veta att din information är säker.

För att aktivera medföljande läge, öppna först inspelningsskärmen - öppnas i en ny flik och expandera alternativmenyn. Det bör finnas ett alternativ att länka en sekundär telefon genom att skanna en QR-kod. Om du inte ser alternativet måste du vänta på nästa betaversion. WABetaInfo förklarar att betaversionerna rullar ut i vågor och att ett fåtal utvalda kan ta flera veckor att få dem.

Om du vill bli en av de få lyckliga som får prova båda funktionerna måste du först gå med i betaprogrammet Google Play (öppnas i en ny flik) och installera WhatsApp version 2.22.24.18. Det finns planer på att inkludera surfplattor i Companion Mode, men inga uppgifter om när det kommer att hända. Vi kontaktade Meta och frågade när båda funktionerna kommer att släppas för Android-enheter. Den här historien kommer att uppdateras om vi får några nyheter.

whatsapp skydd

WhatsApp har haft ett bra år eftersom många nya funktioner har lagts till. Nyligen introducerade appen gemenskaper, massiva grupper på upp till 1024 medlemmar och möjligheten att ha videosamtal med upp till 32 personer. Med fem miljarder nedladdningar bara på Google Play Butik är WhatsApps användarbas betydande... och ett mål.

Det har förekommit incidenter där personer laddat ner falska WhatsApp i ett försök att stjäla användarlösenord. Dåliga skådespelare stjäl dessa nycklar för att driva "skadliga kampanjer", inklusive men inte begränsat till att stjäla pengar. Cybermobbning har också ökat på WhatsApp under de senaste månaderna. Läs vårt reportage för att lära dig vad du ska se upp med och hur du kan slå tillbaka.