Efterfrågan på 3D NAND-minne sjönk kraftigt under tredje kvartalet 2022, vilket ledde till en minskning av intäkterna med 24,3 % för hela NAND-tillverkningsindustrin kvartal över kvartal, enligt en studie (öppnas i en ny flik ) från företagsinformationsföretaget TrendForce.

NAND Flash-industrin rapporterade totala intäkter på cirka 13.71 miljarder USD för 3Q22, vilket Trendforce kopplade till lägre än väntat siffror i övergripande leveranser av slutprodukter, såsom hemelektronik, arbetsstationer och servrar, kopplat till en allmänt dyster ekonomisk utsikt. och lägre investeringar av företag.

Leveranser av 3D NAND sjönk 6,7 % under kvartalet enligt undersökningen, men det pressade ned genomsnittspriserna med 18,3 % under perioden då tillverkarna försökte sänka priserna som en del av ansträngningarna att göra sina produkter mer attraktiva.

Vad är 3D NAND?

3D NAND är en mängd icke-flyktiga flashminnen där minnescellerna är staplade vertikalt, till skillnad från 2D NAND, som har en enda minnescell.

Vem tog smällen?

Denna nedgång märktes inte lika bland tillverkarna.

Den sydkoreanska hårdvarujätten SK Groups intäkter sjönk med 29,8 % från kvartalet till 2540 miljarder dollar, vilket rankar den på tredje plats bland NAND-minnestillverkare.

Samsung förblev i toppen av totemmätningen av NAND-tillverkare med en marknadsandel på 31,4 %, och överförde hårdvara till ett värde av 4,3 miljarder dollar för perioden, trots en försäljningsminskning på 28,1 % från kvartal till kvartal.

I linje med den övergripande nedgången i branschen upplevde Western Digital en minskning av intäkterna med 28,3 % från kvartal till 1720 miljarder dollar, medan Micron rapporterade en minskning med 26,2 % i intäkter till 1,690 miljarder dollar.

Marknadsutsikterna är fortfarande pessimistiska, åtminstone för den närmaste framtiden enligt TrendForce.

Analytikerföretaget förutspår att på grund av höga lager och fallande priser kommer NAND Flash-industrin att redovisa en ytterligare nedgång på nästan 20 % i totala intäkter under fjärde kvartalet.

Trendforce förutspår att leverantörer, med undantag för Samsung, förväntas vara mer försiktiga i produktionsplaneringen och kommer att försöka "ombalansera" dynamiken mellan utbud och efterfrågan så snart som möjligt, vilket kan innefatta åtgärder som att minska tillgången på blodplättar och bromsa den. takten i den tekniska migrationen.

  • Få förbättrad prestanda när du är på språng? Kolla in vår guide till de bästa mobila arbetsstationerna
Dela detta