Raleigh har fräschat upp hela sin Motus elcykelserie för 2022, med ny design, en förbättrad lineup och förvånansvärt blygsamma prislappar.

Det finns fem cyklar i det nya sortimentet, alla lågt prissatta på e-cykelstegen, med en rad ramstilar som passar olika förare:

  • Motus – 2,199 3,000 € (cirka 4,100 XNUMX € / XNUMX XNUMX AUD)
  • Motus Tour Front Derailleur – 2,499 3,400 € (ungefär 4,700 XNUMX € / XNUMX XNUMX AUD)
  • Motus Tour Hub – 2,599 3,500 € (cirka 4,900 XNUMX € / XNUMX XNUMX AUD)
  • Motus Grand Tour framväxel – 2,699 3,700 € (ungefär 5,100 XNUMX € / XNUMX XNUMX AUD)
  • Motus Grand Tour Hub – 2,799 3,800 € (cirka 5,300 XNUMX € / XNUMX XNUMX AUD)

Cyklarna har en räckvidd på mellan 80 och 100 mil med pedalassistans, vilket är mycket imponerande för priset. För att sätta det i ett sammanhang, de flesta av de liknande prissatta modellerna i vår sammanfattning av de bästa elcyklarna kan bara fortsätta i 40-60 miles med motorn igång och pedalerna vridande.

Varje modell har en nästan tyst 400WHr Bosch Active Line-motor inbyggd i nedröret, ett system som också används av märken som Cannondale, Canyon, Kona och Trek. Motorn har fyra power-assist-lägen som kan justeras med en styrmonterad Purion-färddator inom räckhåll för tummarna. Det låter dig också kontrollera statistik inklusive hastighet, batteritid och återstående batteritid med en blick.

snabbt och tyst

Motus Tour och Grand Tour-modellerna drivs av ett Bosch Powertube-batteri som väger blygsamma 2,9 kg. Denna kan tas bort för enkel laddning, till skillnad från de inbyggda batterierna som används på vissa lättviktiga elcyklar, vilket innebär att hela ramen måste kopplas in i ett uttag.

(Bildkredit: Raleigh)

För att göra livet lättare för pendlare och stadscykling i allmänhet är varje cykel också utrustad med stänkskärmar, reflekterande däck, ett stöd, hydrauliska bromsar (nödvändigt för en cykel med en kraftfull motor) och ett transmissionssystem, sju hastigheter.

Vi kommer att testa en av de nya Motus-cyklarna mycket snart och kommer att ge dig en fullständig recension när vi har gått igenom den.

Varning: Analys

Det finns inte bara fem olika cyklar i det nya Motus-sortimentet, utan de finns också i en mängd olika storlekar. Detta är goda nyheter för tillgängligheten.

Tills nyligen var många e-cyklar (som 3 Cowboy 2020) bara tillgängliga i en ramstorlek och stil, vanligtvis optimerad för en medelstor kille. Detta har avsevärt begränsad tillgänglighet för några av de människor som skulle ha mest nytta av batteriassisterad trampning, inklusive de med rörelseproblem som skulle ha svårt att använda en portalram.

Det uteslöt också de flesta kvinnor: den genomsnittliga längden för en man i USA är 5'9″, medan den genomsnittliga kvinnan är 5'3.5″, vilket gör stor skillnad när det kommer till cykelramar. Det finns ingen en storlek som passar alla.

Les constructeurs de vélos électriques inleds à progresser sur ce front (le Cowboy 4 är tillgänglig med en kader enjambeur eller enjambeur, comme le sont de nombreux nya electriques à gros pneus), mais il est rafraîchissant de voir les choses en pris que Raleigh acore längre bort. Det uppdaterade Motus-sortimentet är speciellt designat för olika åldrar och förmågor, med modeller med lågt steg, tvärstång och öppen ram i storlekar från 44 cm till 50 cm, så att alla kan dra nytta av bekvämligheten med kraftassistans.

Dela detta