Rockstar har bekräftat grafikalternativen för GTA 5 för PS5 Remaster och Xbox Series X/S, och de låter riktigt bra. GTA 5 Extended and Enhanced Edition, som den officiellt heter, kommer att ha tre grafikinställningar, varav en endast är tillgänglig på avancerade PS5 och Xbox Series X.(*5*)

Alla nuvarande generationskonsoler kommer att kunna använda GTA 5:s nya Fidelity-läge, rapporterar VGC. Fidelity erbjuder 4K-upplösning och ray tracing, men till priset av att sänka bildhastigheten till 30 fps. På Xbox Series S ger Fidelity-läget förbättrad 4K-upplösning istället för full 4K-upplösning.(*5*)

Prestandaläge är också tillgängligt på alla tre plattformarna, vilket gör att strålspårning försvinner till förmån för 60 fps vid 4K-upplösning. På Xbox Series S sjunker dock den upplösningen till bara 1080p, vilket fortfarande är mer än användbart för ett spel så gammalt som GTA 5.(*5*)

Vad som dock är mer spännande är grafikalternativet "Performance RT". Den här inställningen är endast tillgänglig på Xbox Series X och PS5 och erbjuder ett hybridutbud av funktioner från de andra grafiklägena. Performance RT bibehåller 60 fps och ray tracing, till priset av en liten nedgång i upplösningen, vilket ger dig förbättrad 4K-upplösning.(*5*)

Analys: Få GTA tillbaka på rätt spår?

Rockstar och utgivaren Take-Two Interactive är i stort behov av en vinst efter den katastrofala lanseringen av GTA Trilogy Definitive Edition förra året. Den här remastrade samlingen som innehåller GTA 3, Vice City och San Andreas i ett paket låter bra, men remastrarna var fulla av buggar och grafiska egenheter som gjorde dem sämre än de ursprungliga PS2-versionerna.(*5*)

Utvecklaren har en chans att studsa tillbaka med GTA 5 på PS5 och Xbox Series X', detta borde vara den definitiva versionen av den nu klassiska open-world crime-em-up. (*5*)

Dessa nya grafiska alternativ som introduceras i Enhanced Edition ser ganska lovande ut, speciellt Performance RT-läget som vi inte kan vänta med att testa. Moderna konsoler borde klara GTA 5 alldeles utmärkt, men med 4K-upplösning, ray tracing och andra krävande funktioner kan ett spel så stort som GTA 5 börja gasa under tyngden av det hela.(*5* )

Håller tummarna för att det inte händer, och vi har en förbättrad utgåva som verkligen förtjänar Rockstars beröm. Vi vet säkert när GTA 5 Expanded & Enhanced Edition släpps den 15 mars.(*5*)

Dela detta