Twitter-anteckningar är som mass-tweets som du äntligen kan redigera

Twitter-anteckningar är som mass-tweets som du äntligen kan redigera

Twitter ger dig äntligen redigerbara tweets... men bara som en del av sitt nya test: Notes.

Anteckningar är berättelseinlägg på och utanför Twitter som kan överstiga 280 tecken och inkluderar bilder, GIF, inbäddade tweets och videor. De kan också, ja, äntligen, redigeras före och efter publicering.

Twitter introducerade den nya funktionen onsdag i, naturligtvis, sin egen anteckning (öppnas i en ny flik).

För att vara tydlig, anteckningar är inte precis Tweets. De bor i Twitters tidslinjeutrymme, men långa inlägg saknar för närvarande ett antal grundläggande Twitter-funktioner, inklusive likes, retweets och svar.

Dessutom kommer din anteckningssamling att lagras på en separat anteckningsflik på din Twitter-profil.

I inlägget förklarar Twitter skälen till införandet av Notes:

"Sedan företagets tidiga dagar har skribenter förlitat sig på Twitter för att dela sitt arbete, få uppmärksamhet, läsa, skapa konversationer – allt utom själva skrivandet. Med Notes är målet att fylla det saknade utrymmet och hjälpa skribenter att hitta vilken sorts framgång de än vill.

Sedan 2015 är det hem för @revue. Från och med idag är @revue nu en del av @TwitterWrite. pic.twitter.com/BanKBm172622 juni 2022

Se mer

På vissa sätt handlar det mindre om att göra Tweets bra och mer om att Twitter fullt ut integrerar Revue, nyhetsbrevsplattformen som det förvärvade 2021 (öppnas i en ny flik).

Faktum är att Twitter ändrade Twitter Review-handtaget till @TwitterWrite för att bättre anpassa det till de inbäddade anteckningarna.

Om allt detta låter bekant, kan hela ansträngningen verka lite, ja, som SubStack. Detta är förmodligen också avsiktligt. Substack är en innehållsplattform som suddar ut gränsen mellan nyhetsbrev och onlinepublicister. Bygg en omfattande samling av skräddarsydda medievarumärken.

Twitter har många fler röster på sin plattform, men tills nu har alla varit begränsade till 280-teckens Tweets eller Mass Threads, som Twitter förresten inte ger upp. De skulle kunna använda Twitters nyhetsbrevsplattform Revue, men Revue är inte nödvändigtvis lika känd som SubStack. Med Notes kan Twitter ta den stora innehållsscenen till sitt mest populära utrymme.

Att det nu kommer att finnas något på Twitter där man kan posta (eller posta) och sedan redigera är en stor sak. Vi vet att Twitter arbetar med de bästa sätten att tillåta redigerbara Tweets. Kanske låter Notes dig prova några idéer.

Det är inte som att det är ett filttest. Under de kommande två månaderna kommer Notes endast att vara tillgänglig för en liten grupp skribenter i USA, Kanada, Storbritannien och Ghana. Twitter har inte identifierat någon av dessa gärningsmän. Jag hoppas personligen att den inkluderar Active Tweeter och Horror Master Stephen King (öppnas i en ny flik).

När detta skrivs har den potentiella Twitter-ägaren Elon Musk ännu inte kommenterat tillgängligheten för Notes.