Dolby Atmos är ett av de mest spännande tilläggen du kan göra till din hemmabioarsenal. vad började som ett förstklassigt ljudsystem för offentliga teater kan nu enkelt reproduceras hemma tack vare bästa dolby atmos högtalareAtmos-kompatibla soundbars, soundbars och mottagningssystem.

Därefter, Vad är Dolby Atmos egentligen? Ett nytt sätt att blanda film, TV och spelljud är objektbaserad ljudteknik, vilket innebär att karaktärer, föremål och till och med ljudspårsinstrument på skärmen alla kan tilldelas sitt eget ljud. Detta tillåter ljudtekniker att exakt placera och flytta ljud runt en tittare, om du har takhögtalare eller högtalare som kan studsa ljud från ditt tak kan det kännas som att saker händer inte bara framför, åt sidan och bakom dig, utan också ovanför du.

Ett fantastiskt ljudsystem behöver alltid tomt innehåll för att visa sin potential, och det här är de bästa Dolby Atmos-filmerna och ljudspåren du kan hitta idag.

De bästa Dolby Atmos-högtalaravtalen idag

TOPP. 1
Sony HT-ST5000 - Sound Bar (7.1.2 kanaler, 800 W, Dolby Atmos, Hi-Res Audio, Bluetooth, NFC,...
Sony HT-ST5000 - Sound Bar (7.1.2 kanaler, 800 W, Dolby Atmos, Hi-Res Audio, Bluetooth, NFC,...
Hi-Res Audio kompatibel; Dolby Atmos ger dig XNUMXD-surroundljud
1.599,00 EUR

Dolby Atmos Films: Våra toppval

Mad Max: Fury Road

1642040785 Mad Max 【 Granska och ladda ner 】

(Bildkredit: Warner Bros.)

Det har inte funnits en bättre actionfilm under de senaste tio åren, kanske någonsin, än Mad Max: Fury Road. George Millers efterlängtade återkomst till sin inflytelserika postapokalyptiska ödemark i Australien har varit den mest frenetiska, uppfinningsrika och rent ut sagt galna av någon storbudgetfilm i senare tid.

Det är ett enkelt koncept i grunden: en utdragen biljakt för att undkomma filmens stora skurk, Immortan Joe.. Men Miller fyller varje bild med bisarra detaljer, hisnande action och en rasande vision av en decimerad framtidsvärld. Från den smutsiga vägkrigaren Furiosa till den flamkastande shreddergitarristen som dinglar utanför kanten på en tankbil, det finns inget som liknar det.

Och väldigt lite också tack vare Dolby Atmos: dånet från bilmotorer, sprängningen av explosioner, skriket från ett skott. Med surroundljudet från Atmos är det ett angrepp på sinnena.

Roma

1612006092 Rom är Netflixs monokroma biomästerverk

(Bildkredit: Netflix)

Netflix mest underbara originalfilm hittills? Vi skulle säga

Semi-självbiografisk film av författaren Alfonso Cuarón, vann med rätta tre Oscars för sin skildring av livet i Mexiko i början av 1970-talet.. Cuaróns användning av Atmos-teknik gör att han kan slå rot. övertygande dess inhemska drama, och skapar ett dramatiskt crescendo av ljud för filmens klimax.

Det faktum att det streamas med sitt sublima Dolby Atmos-soundtrack (i 4K HDR, inte mindre) på Netflix förseglar affären som en av våra favoritfilmer från Atmos.

Spöke i skalet

spöke i skalet 2017 skalfilm spöke

(Bildkredit: Paramount)

Även om framförandet av Ghost in the Shell 2017 inte var utan kontroverser, särskilt på grund av beslutet att anförtro Scarlett Johansson rollen som en traditionellt asiatisk karaktär i arvet, har utmärkt vetenskap färgat med neonbilder att fånga.

Det är också en av de mest imponerande Dolby Atmos-blandningarna som finns tillgängliga för att testa ett system. Med sina många högoktaniga actionsekvenser och futuristiska prylar, finns det massor av detaljer för att ge ljudeffekterna och musiken liv. Det finns inget som att sakta krossa glas för att få fram det bästa i dina Dolby Atmos-högtalare.

Hitman

soldatens hitman dag

(Bildkredit: Sony Pictures)

Den första av en Atmos-hit eller två från regissören Denis Villeneuve på vår lista är denna hypertensiva drogthriller, Sicario.. Med en fantastisk skådespelare i toppen av sitt spel (Emily Blunt, Jon Bernthal, Josh Brolin och en mycket bra Benicio Del Toro). Sicario skildrar FBI:s kamp mot de mexikanska kartellerna som ett mörkt och moraliskt döende korståg.

Den bortgångne Jóhann Jóhannssons partitur skapar spänning som en hårt lindad fjäder, i en film som lämnar dig på kanten av stolen. Att vara insvept i din Dolby Atmos-mix bidrar bara till effekten.

Blade Runner 2049

BLADRUNNER 2045

(Bildkredit: Warner Bros. / Sony)

Villeneuves andra film på vår lista, och kanske en bättre presentation av kraften i Dolby Atmos. En uppföljare till Blade Runner har gjorts, en av de mest inflytelserika science fiction-filmerna genom tiderna, är en sak: att den nästan överträffade sin föregångare. Villeneuve tar den komplexa och tvetydiga originalberättelsen om den första filmen och styr den i spännande nya riktningar när replikanten Ryan Gosling följer den sedan länge förlorade Harrison Ford.

Med musiken av legendariska Hans Zimmer och Benjamin Wallfisch, lDolby Atmos-mixen är en fantastisk blandning av sci-fi stadsbildsljud och denna spirande Zimmer-signatur.

Babyförare

BARNFÖRARE

(Bildkredit: Sony)

Det har inte funnits en bättre användning av ett soundtrack de senaste åren än Baby Driver. Regissören Edgar Wright använder scenbilder i världsklass för att bestämma tajmingen och takten för sina montage i denna ögonöppnande film, vilket gör den till en av de mest unika actionfilmerna du kommer att se – och höra. Din bil jagar, kompletterat med höjden på Dolby Atmos-högtalarmixarna gör de en spännande klocka.

Första mannen

FÖRSTA MAN

(Bildkredit: universal)

Med Ryan Gosling i huvudrollen som den första mannen på månen att träna Neil Armstrong, blev First Man orättvist försummad av publiken när den släpptes.. Det är verkligen synd att den inte sågs mer allmänt, för den förtjänade beröm från recensionerna den fick. Gosling, spelar skärmkvinnan Claire Foy, ger en intim skildring av hushållsarbetet som gick in i hennes do-or-die-träning. Här är Dolby Atmos-mixen en av de tonala ytterligheterna: husets tysta oro som ger vika för kaos. rymdskeppets inre och bruset från dess motorer.

oss

USA

(Bildkredit: universal)

Om du har sett oss kommer du aldrig att glömma Lupita Nyong'os skrämmande sångtics. En märklig och oroande film, inte utan sina komiska ögonblick, frågar "US" sin publik, Vad skulle du göra om du stod öga mot öga med din alldeles egna förvrängda dubbelgångare?

Med hoppskräck i överflöd och uråldriga skräckälskare, en karneval av rädsla, amerikanen Michael Abels superpoäng och smart användning av popmusik gör detta till ett bra komplement till din Dolby Atmos-samling.

det

DE

(Bildkredit: Warner Bros.)

Från en skräckfilm till en annan, han är Stephen King, mästaren på det mest kända verk av morbid. Även om den har anpassats för tv tidigare, har dess storbildsanpassning på ett mästerligt sätt balanserat tonårsdrama för tonåringar med det maniska hotet från mördarclownen Pennywise.

Dolby Atmos är en perfekt match för en skräckfilm, och den här är inget undantag. Medan Pennywise väver skrämmande visioner för barn, Atmos låter dig också svettas medan de läskiga krypningarna och fantastiska partiturspelningar.

Spider-Man: In i Spider-Vers

Spider-Man in i spindelversen

(Bildkredit: Sony Pictures / Marvel)

Att en animerad spinoff skulle visa sig vara, om inte den bästa Spider-Man-filmen sedan Tobey Maguires tidiga dagar, var en oväntad och välkommen glädje. Spider-Man: Into the Spider-Verse gifte sig med seriernas svindlande glädje med en konststil som bländade, med varje bild ett tekniskt underverk att se.

Med sina många spindelpersonligheter och psykedeliska palett har hanSpiderverse soundtrack och högtflygande webbsving är bra anledningar att lägga till vertikalitet till Atmos-mixen.

Var hittar du Dolby Atmos-innehåll

Det blir lättare att hitta Dolby Atmos TV och blandade filmer, tack vare den ständigt anpassningsbara kraften hos streaming-tv-tjänster.. De flesta av de stora budgetoriginalen Netflix erbjuder Dolby Atmos-ljudmixar med sina 4K HDR-bilder, och detsamma gäller Amazon Prime och Disney Plus.. I de flesta fall kan du visa Atmos-kompatibelt innehåll helt enkelt genom att söka efter "Dolby Atmos". Apples iTunes och Vudu erbjuder också Atmos-innehåll.

Om du är en Sky Q TV-prenumerant i Storbritannien, finns det en växande lista över filmer i ditt on-demand-bibliotek som inkluderar Dolby Atmos-ljudmixar, men var medveten om att din 4K-plattform ännu inte erbjuder bilder. HDR, som kompletterar Atmos väl. För en överlägsen upplevelse rekommenderar vi alltid, om tillämpligt, 4K Blu-ray fysiska skivor, kombinerat med en kapabel spelare erbjuder de alltid den högsta och mest konsekventa visuella kvaliteten, och om en film har en Atmos-mix kommer den nästan säkert att visas på skivversionen.

 

Dela detta