Att vara bra på gitarr eller vara lärare i pianoimprovisation är bara en aspekt av bra musik. I modern tid är det inte nödvändigt att vara tekniskt bra om du är tillräckligt kreativ. Hur du sätter ihop din musik är lika viktigt som att kunna göra den i första hand.

DAW, eller Digital Audio Workstation, är vad du bör tänka på om du är intresserad av produktion. Det låter dig spela in dig själv och aktivt ändra sättet du gör musik på. Att lära sig att balansera inställningar eller bypass-system kommer att avgöra hur du knyter ihop det hela.

Av denna anledning är det viktigt att välja rätt DAW, och det är ofta bäst att göra lite research innan du bestämmer dig för vilken som fungerar för dig. Tyvärr, med tanke på den tid och pengar som krävs för att göra detta, kan det vara ganska svårt.

Med din MacBook i handen kommer vi att rekommendera våra val för de bästa gratisprogramsviterna för musikproduktion.

Captura de pantalla de GarageBand

(Bildkredit: framtid)

1. Garageband

bästa gratisappen

Skäl att köpa+

Intuitiv

+

Bryta sig loss

+

Brett urval av verktyg och även instrument.

Om du någonsin har startat en Mac kommer du att bli bekant med detta paket med Apple-programvara. Förinstallerad på Apple-enheter är det en intuitiv och användbar app med många användbara funktioner inbyggda.

Anslut helt enkelt din midi, gitarr eller keyboard för att skapa musik i farten. Med snabbhjälpsfunktionen förklarar den allt du kan se på enkla begrepp, vilket gör det till en fantastisk app för de som precis har börjat.

Den har några fantastiska funktioner, som en smart trummis, vilket innebär att du inte behöver skapa ett trumspår för att ha ett bra backbeat. Den har också några fina midi-buntar att prova, som coola pianoljud, orkesterljud och coola gitarreffekter.

Om du aldrig har brytt dig om musikproduktion tidigare, prova detta nu innan du provar något annat på den här listan. Därifrån kan du granska listan och välja din föredragna app baserat på vad du gillar.

Logic Pro skärmdump

(Bildkredit: framtid)

2. Professionell logik

Apples flaggskeppsapp

Skäl att köpa+

Brett urval av verktyg och även instrument.

+

mycket kraftfull app

+

Massor av anpassningsalternativ och egenheter

Skäl att undvika-

Kan ha problem med inofficiella plugins

Eftersom mjukvaran fortsätter att göra ändringar och anpassa sig till de senaste M1-chippen, finns det ibland problem med att använda inofficiell programvara och det kan vara lite förvirrande att komma igång. Om du har tid över är detta ett av de bästa programmen du kan hitta.

Om du älskar GarageBand men bara vill ha mer är Logic Pro platsen att gå härifrån. Det är en enorm mjukvara som erbjuder fler ljud att välja mellan, starkare funktioner för att anpassa dina låtar och bättre övergripande användbarhet.

Det är okej att acceptera att GarageBand i grunden är ett "lättviktigt" alternativ till Logic, en solid och användbar app som har några anmärkningsvärda nackdelar. Logic blir av med och lägger till ännu fler funktioner. Den har en bättre liveslinga och mer komplexa tempoalternativ.

Den har också en mängd inbyggt ljud och extra programvara för att få full, levande musik från dina projekt. Förutom det finns det mycket bättre mixningsalternativ som kan ge dig extra bas och EQ-alternativ beroende på genremodellerna du riktar in dig på, vilket gör den idealisk för alla som vill slutföra en hel låt, klar för album.

Den har också fantastiska och även intuitiva sätt att exportera dina låtar till iOS eller iPadOS om du vill ta dina projekt på språng.

Pro Tools skärmdump

(Bildkredit: framtid)

3. Professionella verktyg

Branschstandarden

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Bästa musikproduktionsappar för Mac 2022Skäl att köpa+

Olika prisnivåer

+

Utmärkt plattformsoberoende användbarhet

+

Få omedelbara olägenheter

Skäl att undvika-

ordinarie priser

-

Brant inlärningskurva

Pro Tools är industristandarden för DAWs, och det finns en anledning till det. Den är kraftfull, kan hantera i stort sett allt du kastar på den och är fantastisk när den används på flera plattformar.

Om du vill arbeta på ett projekt med någon annan, eller vill lära dig programvaran som de flesta proffs är vana vid, är det här en bra app att lära dig.

Som sagt, det kan vara ganska svårt att vänja sig vid. Det är inte lika intuitivt som våra tidigare val och det är fullt av alternativ. De professionella verktygen är gratis att använda med en testversion, men de kommer att kosta dig mer i det långa loppet med månads-/årsplanerna.

Pro Tools molnmöjligheter och fantastiska plug-in-alternativ gör appen till ett bra alternativ, om än med en brant inlärningskurva och höga kostnader. Om du letar efter något komplext som används av branschfolk är det här appen för dig.

Skärmdump av Ableton Live 11

(Bildkredit: framtid)

4.Ableton Live 11

För dig som gillar att improvisera

Skäl att köpa+

enda försäljningsställe

+

Idealisk för livesessioner.

+

Några bra instrument och loopar

Skäl att undvika-

Ganska dyrt för den bästa versionen.

-

UI kan vara bättre

Ableton Live är en fantastisk app för dem som gillar att improvisera. Deras mjukvara är baserad på livesessioner, vilket ger din musik en rå känsla. Det är mycket bättre att låta dig improvisera och sedan förbättra varje aspekt av din musik.

Av alla betalda appar här kan den här köpas precis som alla andra (om du har pengarna och tålamodet) eftersom dess unika försäljningsargument är värt det. Det finns tre grundläggande kostnadsnivåer för appen; den överlägsna är ganska dyr, men de mer prisvärda alternativen är en bra början.

Fokus på liveuppspelning innebär att det finns några ganska solida inbyggda instrument och loopar att använda, perfekta för att sätta upp ett spår. Där andra applikationer ofta går vilse i ogräset, bildligt talat, är Ableton Live idealiskt för dig att ha kul.

Om du gillar idén att ringa när du är på språng bör du prova den här.

FL Studio Skärmdump

(Bildkredit: framtid)

5. FL studio

För dig som gillar att göra slingor

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

1644404804 589 bästa musikproduktionsappar för Mac 2022Skäl att köpa+

Loopbaserat skrivande leder till intressanta låtar

+

har goda effekter

+

kul att spela

Skäl att undvika-

Liveinspelning är något begränsad

-

kan vara lite förvirrande

Ursprungligen känd som FruityLoops, FL Studio har kommit långt sedan lanseringen för två decennier sedan. Dess funktionalitet är helt loop-baserad, vilket gör den idealisk för genrer som EDM eller trap.

I grund och botten skapar du loopar på ett separat spår och lägger dem på ditt moderspår. Det gör att det kan bli en tråkig process att producera idéer som bara används en gång eller låtar som ständigt förändras.

Även om den har förmågan att spela och spela in, blir reparationen något svår på grund av dess arkitektur. Den loop-centrerade konstruktionen av den här programvaran tvingar dig ofta att skriva lite utanför det du är van vid, vilket är bra men också står i vägen för dina idéer.

Det gör också inlärningen lite förvirrande, men om du kan ta dig förbi den inlärningskurvan är det en solid allround-DAW som kan få dig utanför allfarvägen.

Sammanfattning av dagens bästa erbjudanden

1644404804 568 bästa musikproduktionsappar för Mac 2022

Dela detta