Det kan finnas en bra anledning att köpa din familj en Amazon Echo Show 5 Kids den här säsongen. Och allt handlar om dumhet.

I decennier var det en urgammal tradition att köra över landet med bara Mad Libs (öppnas i en ny flik) för att hålla en familj skrattande och frisk. Innan det digitala hade vi anteckningsblock fulla med fåniga berättelseramar. I verkligheten var de bara skelett, och anteckningstagaren ropade upp meddelanden på sidan som frågade efter en person, plats, sak, djur, känsla osv. Målet var att skapa en så absurd berättelse som möjligt, vilket sedan skulle göras av den utsedda transkriberaren. läs till familjens hysteriska stön.

Men ju fler resor han gjorde, desto färre ofyllda sidor blev det. Analog Mad Libs hade sina gränser.

Jag testade nyligen Amazons Mad Lib-stil på en Amazon Echo Show 5 Kids Edition. Det ser mycket ut som Amazon Echo Show 5 (2nd Gen) som vi granskade 2021, men med inbyggda föräldrakontroller och innehållsfilter. Det är också hem för Amazon Create with Alexa beta, som företaget tillkännagav redan i september och som officiellt kommer att lanseras idag (29 november).

När jag hörde om dessa AI-drivna berättelseskapande förmågor tänkte jag inte mycket på dem. Faktum är att jag kanske har skrivit av dem eftersom AI:er för närvarande skriver en del av nyhetsprosan online (öppnas i en ny flik) som du läser, och för att vara ärlig, som irriterar mig.

Att skapa med Alexa, även i sin betaform, är inte den typ av kall, opersonlig AI-innehållsgenerator som bränner mina shorts. Det är en berättelseskapare lämplig för barn och vuxna som kombinerar essensen av Mad Libs (ingen officiell relation till varumärket) med kraften i AI, men på ett sätt som ger dig kontroll.

Till att börja med sa vi till Alexa, Amazons röstassistent, "Låt oss skapa en historia." Detta startade betaversionen av Creative AI och dess barnvänliga gränssnitt. Han ledde oss genom att välja en handfull berättelseinställningar och karaktärsdetaljer:

  • En plats: Jag valde utrymmet
  • En karaktär: Jag gjorde min till en apa
  • Ett karaktärsnamn: "Twiggy" låter bra för mig
  • Typ av person: Jag gick med "lat".

Precis som Mad Libs (det finns ingen officiell anknytning till Amazon), var uppmaningarna utformade för att hjälpa till att driva historien i allt mer konstiga (men barnsäkra) riktningar.

Uppmaningarna är organiserade och erbjuder en relativt begränsad uppsättning alternativ och teman, inklusive Undervattensutforskning, Haunted Forest och Space Exploration, samt endast fyra anpassningsalternativ (Story Hero, Hero Name, Descriptive Word, Color). Systemet ignorerar allt som inte passar dessa fördefinierade uppmaningar. Med andra ord, du kan inte bygga en galen historia från dina personuppgifter (namn, adress, etc.)

Amazon berättade för mig att systemet använder tre olika AI:er för att bygga en nyckfull historia. Den använder en språkmodell som tränas på berättelser skrivna av människor. För det andra använder den en AI-scengenereringsmodell för att skapa bakgrunden, placera objekt och berättelseobjekt korrekt i scenen och till och med ge karaktärer ansiktsuttryck. Du kan kalla den tredje AI:n "The Conductor" eftersom den genererar vad Amazon kallar "supporting music" för din berättelse.

Amazon Creative AI Beta

(Bildkredit: Amazon)

Alla dessa AI: er ökar variationsnivån för varje berättelse, vilket innebär att även med samma uppmaningar kan du sluta med en annan berättelse.

Det är väl och bra, men vad jag kan säga kan dessa AI: er också vara komiker. Den resulterande historien var lika löjlig som alla Mad Lib vi skapade på resan från Colorado till Florida.

Här är ett exempelpassage:

Twiggy använde den stjärnfyllda blå solen för att sända sina skämt till alla stjärnorna och månen. Publiken älskade vad de såg, och Twiggy tröttnade aldrig på att vara rolig när hon såg den."

Amazon Creative AI Beta

(Bildkredit: framtid)

Där Mad Libs slutar och Skapa med Alexa potentiellt tar fart, är dock i systemets förmåga att behålla de dumma detaljerna i historien och karaktären du byggde tillsammans med den för att eventuellt mata in andra berättelser. I grund och botten kan Twiggy, med en framtida uppdatering, vara mina främsta rymdpengar i hur många berättelser som helst av AI och mänskliga medförfattare.

Alla dina originalberättelser lagras i ditt integrerade, personliga mediegalleri, så att du kan se och spela upp dem när som helst.

Det jag älskar med det här konceptet är att det inte bara handlar om ett barn eller någon annan som tittar på en annan skärm, i hopp om att den ska berätta en annan historia för dem och underhålla dem. Kreativ AI är designmässigt ett samskapande. Berättelsen utvecklas inte eller går någonstans utan input från ditt barn eller dig (eller båda tillsammans). Det är ett smart sätt att använda AI utan att låta den ta över.

Upplevelsen är designad för att fungera på alla Echo Show-enheter. När Amazon sänker priset på Echo Show 5 för barn den här julhandelssäsongen tror jag att Skapa med Alexa kan vara anledningen till att du väljer det här erbjudandet.

Dela detta