Las GPU Nvidia RTX 4080 y 4090 solucionan el desagradable

Nvidia har släppt en fix för problem med sina nya RTX 4090 och RTX 4080 grafikkort som visar en svart (eller tom) skärm vid start i vissa olyckliga fall.

Det är inte så illa som det verkar först, eftersom operativsystemet fortfarande kommer att laddas korrekt och visa skrivbordet på din skärm som vanligt, så småningom kommer du bara att få en tom skärm vid start. Det betyder dock att du inte kan komma åt till exempel BIOS eller se något på skärmen förrän du kommer till operativsystemsmiljön. Och att inte kunna komma åt BIOS kan vara ett stort problem i sig.

Som rapporterats av Tom's Hardware (öppnas i en ny flik), har Nvidia släppt en GPU-firmwareuppdatering för RTX 4090 och RTX 4080 för att lösa dessa problem med tom skärm.

Observera att problemet endast kommer att uppstå med vissa moderkort som är i UEFI-läge.

Nvidia säger: "Nvidia GPU Firmware Update Tool kommer att upptäcka om firmwareuppdateringen behövs och, om nödvändigt, ge användaren möjlighet att uppdatera den."

Para aquellos que experimentan una pantalla en blanco al iniciar con su nueva GPU Lovelace, pueden obtener la actualización correspondiente aquí (se abre en una nueva pestaña), donde Nvidia también proporciona instrucciones sobre cómo iniciar la actualización.

Análisis: otro problema de GPU Lovelace para Nvidia, pero la solución llegó rápidamente esta vez

Av allt att döma är detta problem sällsynt, så det är goda nyheter. Ändå, om du är orolig, kommer det uppenbarligen att vara frustrerande att inte kunna komma åt BIOS (även om åtminstone din dator fortfarande kommer att starta korrekt till skrivbordet).

Som Nvidia noterar, tillämpa inte uppdateringen om du inte faktiskt upplever den tomma skärmen - det finns ingen anledning att riskera en firmwareuppdatering om du inte har ett påtagligt problem att fixa. , klart.

Observera att denna gremlin på gång inte har något att göra med den andra högprofilerade frågan som har plågat RTX 4090-grafikkortet, nämligen den smälta kabelkontroversen. (Förresten, vi har precis hört en uppdatering från Nvidia om det här problemet, och det verkar som om den skyldige, som allmänt trott, är att nätadaptern inte är korrekt ansluten.)

Dagens bästa grafikkort erbjudanden

Dela detta