Tack vare certifieringsbyråer som TENAA i Kina känner vi ofta till kvasiofficiella detaljer om telefoner långt innan de släpps, och det är fallet nu med Samsung Galaxy S23 Ultra.

Upptäckt av MyFixGuide (Öppnas i en ny flik), en TENAA-lista (Öppnas i en ny flik), som bör baseras på den officiella informationen från Samsung, avslöjar specifikationerna för Samsung Galaxy S23 Ultra nästan helt.

Dessa inkluderar en 6,8-tums 1440 x 3088 skärm, ett urval av 256 GB, 512 GB eller 1 TB lagringsutrymme, 8 GB eller 12 GB RAM och ett 4855 5000 mAh batteri; det är den minsta kapaciteten, och telefonen kommer sannolikt att tillkännages med en typisk kapacitet på XNUMX mAh.

Chipsetet är inte namngivet men är listat klockat till upp till 3,36GHz, vilket överensstämmer med den överklockade versionen av Snapdragon 8 Gen 2 som ryktas för Galaxy S23-serien.

(Bildkredit: TENAA)

När det gäller kamerorna har de tydligen en 108MP, två 12MP och en 2MP på baksidan, tillsammans med ytterligare 12MP på framsidan. En av de bakre kamerorna (troligen en 12MP) skulle erbjuda 10x optisk zoom, som förväntat. Men den här kamerauppsättningen som helhet låter inte bra.

Det verkar mycket osannolikt att Samsung skulle sätta in en 2MP-kamera i en avancerad smartphone, så det kanske är ett stavfel och det borde vara 200MP, särskilt eftersom en sådan sensor var föremål för inklusionsrykten.

Men då skulle vi inte tro att det skulle finnas en 108 MP-kamera också. Den främre kameran skulle också vara en betydande nedgradering i termer av megapixlar om den är 12 MP, eftersom Samsung Galaxy S22 Ultra har en 40 MP selfie snapper.

Så vi skulle ta dessa kameraspecifikationer med en stor dos salt, och även om resten av de listade specifikationerna verkar trovärdiga, ställer det också tvivel på dem, trots källans välrenommerade karaktär.

I alla fall nämner listan även mått på 163,4 x 78,1 x 8,9 mm, en vikt på 233 g och givetvis 5G-stöd. Med tanke på att Samsung Galaxy S23-sortimentet troligen kommer att landa i början av 2023, kommer vi att testa noggrannheten av dessa läckor snart nog.

Analys: Hur den kan jämföras med Galaxy S22 Ultra

Om dessa specifikationer är korrekta är det troligt att många saker liknar den här telefonen med Samsung Galaxy S22 Ultra.

Skärmstorleken och upplösningen är desamma, dimensionerna och vikten är mycket lika (vilket tyder på att designen också kommer att likna), och den typiska batterikapaciteten är sannolikt densamma. Lagrings- och RAM-mängderna är också liknande, även om du kan få S22 Ultra med 128 GB lagringsutrymme, vilket inte är listat här.

De största skillnaderna är chipset och kameror. För den förstnämnda är det en typisk och förväntad uppgradering, men en som borde betyda att Samsung Galaxy S23 Ultra är betydligt kraftfullare än sin föregångare.

För det senare, ja, som nämnt ovan, är vi djupt skeptiska till kamerans specifikationer, men som referens har Samsung Galaxy S22 Ultra en 108 MP huvudsensor, 12 MP ultrabred, 10 MP telefoto. (ger 3x optisk zoom) och 10 MP teleobjektiv med 10x optisk zoom.

Vi förväntar oss samma typer av objektiv och zoomnivåer på Samsung Galaxy S23 Ultra, men megapixlarna på vissa kan ha ändrats, inklusive en 200MP huvudsensor, vilket är en uppgradering som kan hjälpa Galaxy S23 Ultra att säkra en plats. . bland de bästa kameratelefonerna.

Dela detta