Microsoft har en Linux-smaksatt godbit i beredskap

Windows Subsystem for Linux (WSL) 2-typdistributioner är nu helt kompatibla med Windows Server 2022.

WSL 2019 släpptes i maj 2 och är ett kompatibilitetslager som gör det möjligt för Windows Server-användare att köra Linux binära körbara filer (i ELF-format) inbyggt, med hjälp av virtualiseringsteknik för att köra en Linux-kärna med öppen källkod samtidigt. . (VM), utan att använda en separat Linux-distribution.

Windows retade ursprungligen WSL-stöd för sina serveranvändare i maj 2022, men det var endast tillgängligt för dem som laddade ner den valfria Windows Server 2022-uppdateringen KB5014021 (Öppnas i en ny flik) (Öppnar i en ny flik).

(*2*)Vill jag börja?

För att få uppdateringen måste användare klicka på "Sök efter uppdateringar" på sin Windows Server-maskin för att uppdatera till den senaste versionen och du kommer att få support för WSL 2-distributioner.

För att säkerställa att du har rätt uppdatering bör du verifiera att den senaste KB 5014678-uppdateringen (öppnas på en ny flik) är installerad.

Om du redan är en Windows Server-användare och vill komma igång med WSl för första gången kan du kolla in Microsofts guide här (öppnas i en ny flik).

Men som tur är för användarna är processen enkel och innebär att man skriver in "WSL -install" vid en PowerShell- eller Windows-kommandotolk för administratörer och sedan startas om din maskin.

Jag har ett problem?

Microsoft har uppmanat alla användare som har tekniska problem att gå till WSL-förvaret (öppnas i en ny flik).

Alternativt, om du vill gå vägen för sociala medier kan du kontakta Craig Loewen Program Manager II, Windows Developer Platform på Twitter här (öppnas i en ny flik), eller någon av de andra WSL-teammedlemmarna via från den här listan. (öppnas i en ny flik)

Om du är nöjd med din Linux-upplevelse är du inte ensam.

Linux-grundaren Linus Torvalds sa att han fortfarande var "chockad och förtjust" över mängden innovation på plattformen efter 15 år vid det senaste Open Source Summit.

Dela detta