Detaljerna i Overwatch 2 Battle Pass är äntligen här, eftersom loot boxes förkastas till förmån för en roterande mängd belöningar som spelare kan tjäna genom ett mycket mer strömlinjeformat progressionssystem.

Overwatch 2 Battle Passes behandlas som säsongsbetonat innehåll. Efter nio veckor kommer det nuvarande stridspasset att tas bort för ett nytt. När den lanseras i tidig tillgång den 4 oktober för PC, PS5 och Xbox Series X | Ja, gratisspelet går in i säsong 1 och har ett stridspass redo för dag ett.

Overwatch 2 Battle Pass skiljer sig inte så mycket från implementeringen av belöningsstrukturen för andra populära gratis-att-spela-spel. Precis som Fortnite och Call of Duty: Warzone erbjuder Battle Pass gratis och premiumlåtar. Du måste betala riktiga pengar för att få tillgång till det senare.

Med ett ögonkast erbjuder Battle Pass belöningar som annars skulle ha varit en del av Overwatchs första loot box-system, tillsammans med nya kosmetiska tillägg som vapenberlocker. Dessa belöningar inkluderar karaktärsskinn (med över 30 nya som kommer med säsong 1), vapenberlocker och röstlinjer.

För närvarande är det dock okänt om Battle Passes från tidigare säsonger kommer tillbaka vid ett senare tillfälle. Lootboxar har dock tagits bort för gott. Som sådan kan det finnas ett inslag av FOMO på spel om du inte fullföljer en given säsongs kamppass.

(* 2 *)

(Bildkredit: Blizzard)

En snabb start på Overwatch 2?

Vid första anblicken kan Overwatch 2 ha en ganska funktionsrik debut när den lanseras i oktober. Tre nya hjältar ansluter sig till hela listan från det första spelet. Dessa nya Overwatch 2-karaktärer är Sojourn, Junker Queen tillsammans med en mystisk tredje supporthjälte.

De får sällskap av sex nya kartor, ett helt nytt läge och innehåll från det tidigare nämnda Battle Pass. Och även om vi ännu inte har fått några ord om prissättning för Overwatch 2 premiuminnehåll, vill vi föreställa oss att den totala kostnaden kommer att bli lägre.

Detta beror på att Battle Pass köps endast en gång var nionde vecka. Som ett resultat kommer spelare att behöva spela för att komma vidare och tjäna belöningarna när de går, snarare än att potentiellt riskera sina surt förvärvade pengar i dubbletter med det första spelets loot box-system.

Och det var också en avslöjande om hur Overwatch 2 PvE fungerar och det kanske överraskar dig!

Dela detta