Tusentals arbetare i Storbritannien lanserade i måndags ett pilotprojekt för en fyradagarsvecka utan lönesänkningar.

Pilotprojektet, det största försöket i sitt slag hittills, involverar 3.300 70 arbetare på XNUMX företag, allt från en återförsäljare av bildelar till en animationsstudio, en marknadsföringsbyrå och en fish and chip shop.

Den är baserad på "100-80-100"-principen, vilket innebär 100% betalning under 80% av den arbetade tiden, med en förväntan på 100% produktivitet.

"När vi kommer ur pandemin, inser fler och fler företag att den nya konkurrensgränsen är livskvalitet och att kortsiktigt, prestationsbaserat arbete är sättet att ge dem en konkurrensfördel," sa Joe O. Connor . , VD för 4 Day Week Global, en ideell organisation.

"Effekten av "Great Quit" visar nu att arbetare i ett brett spektrum av branscher kan producera bättre resultat samtidigt som de arbetar mindre tid och arbetar smartare."

Den sex månader långa studien koordineras av 4 Day Week Global, tillsammans med tanksmedjan Autonomy och forskare från University of Cambridge, Boston College och University of Oxford. Det följer efter lanseringen av ett liknande program i USA tidigare i år som involverade 40 företag. Det finns också piloter i Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Förespråkare för en kortare arbetsvecka hävdar en mängd olika fördelar för anställda, minskar stress och förbättrar välbefinnandet. Det finns också potentiella fördelar för arbetsgivare. En undersökning av Henley Business School vid University of Reading visade att företag i Storbritannien som implementerar en fyradagarsvecka kan minska sjukdagarna, minska omsättningen och öka produktiviteten.

Pilotprojekt som det som koordineras av 4 Day Week Global är utformade för att lyfta fram fördelarna, men kan också hjälpa till att avslöja några av de verkliga utmaningarna som företag står inför när de antar en kortare vecka, säger Rita Fontinha, docent i Strategic Management vid Human Resources vid Henley . Handelshögskolan, University of Reading

"Vi måste förstå mer i detalj var besparingarna och kostnaderna ligger och ledningsprocesserna bakom implementeringen av en 4-dagars arbetsvecka, så detta pilotprojekt är avgörande eftersom det kommer att hjälpa till att besvara dessa frågor innan vi går vidare till storskalig politik. . sa Fontinha i en intervju.

En fyradagarsvecka har förebådats i decennier utan nämnvärda framsteg, men intresset har återuppstått de senaste åren, med pilotprojekt på bland annat Microsoft, Unilever och Kickstarter. Arbeta hemifrån-plattformen Qwick, till exempel, startade en testversion förra månaden. Arbetarna gick från sin typiska femdagarsvecka på 38 timmar till en vecka på 32 timmar fördelat på fyra dagar på samma lönenivå.

Vissa organisationer, som den brittiska Wellcome Trust, hittade komplexitetsrelaterade problem under sitt fyra dagar i veckan test 2019.

Utbredd antagande av idén är fortfarande svårfångad. I mars sa jobbnämnden Indeed att mindre än 1 % av jobbannonserna den 11 mars inkluderade termen "fyradagarsvecka", medan en undersökning av företag av analysföretaget Gartner Studies i april indikerade att endast 6 % av företagen för närvarande är erbjuda arbetarna en fyradagarsvecka.

politiker i USA. de har uppmärksammat tanken på en fyradagarsvecka när de försöker anta ny lagstiftning.

Ett lagförslag som lagts fram av kaliforniska församlingsmedlemmar Evan Low (D-Dist. 28) och Cristina Garcia (D-Dist. 58) skulle ha krävt att företag med mer än 500 arbetare skulle betala anställda samma belopp för 32 timmar som vid 40. Detta skulle tillåta personal att arbeta motsvarande fyra åtta timmars skift istället för fem.

California State Assembly Committee on Labor and Employment vägrade senare att flytta fram lagförslaget, även om det verkade som om Assemblyman Low omarbetade förslagen och att lagförslaget kan komma att återkomma i ett sent skede.

Liknande regler har föreslagits på federal nivå av den amerikanska representanten Mark Takano, (D-CA.), som förra året föreslog lagstiftning som också skulle förkorta arbetsveckan.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta