Ett uppdaterat releasefönster har upptäckts för Starfield, den kommande och nyligen försenade sci-fi RPG från Bethesda, på Xbox Game Pass.

Starfield "förväntas i början av 2023", enligt det finstilta längst ned på sidan för prenumerationsplan för Xbox Game Pass. Det förväntade inläggsfönstret upptäcktes av en Reddit-användare, som tog ett foto (öppnas i en ny flik) av sin skärm innan han publicerade det på Starfield subreddit.

Tidigt 2023 är ett snävare releasefönster än tidigare delat. När utvecklaren Bethesda tillkännagav Starfield-förseningen tidigare i år, sa den att den förväntade sig att spelet skulle släppas under "första halvan av 2023", med Arkanes kommande vampyriska co-op shooter Redfall.

starfield_expected_early_2023_on_the_bottom_of av r/Starfield

Även om det fortfarande är vagt, föreslår början av 2023 att RPG kommer att släppas så snart som möjligt och kan komma så snart som det första kvartalet nästa år: januari, februari eller mars. Arbete av andra internetspetsar har också föreslagit att mars 2023 kommer att bli månaden som Starfield äntligen landar.

Spelet har verkligen legat länge. Bethesda retade först Starfield i en trailer (öppnas i en ny flik) redan 2018, innan de visade upp spelet i en fristående E3-presentation (öppnas i en ny flik) 2021. Dess releasedatum Initialen den 11 november 2022 sattes för flera år sedan. men eftersom inga spel släpptes under den tiden är det inte konstigt att spelet har skjutits tillbaka till nästa år.

Men vi kommer sannolikt att få en bra titt på spelet snart. Xbox- och Bethesda-presentationen kommer att sändas den 12 juni och vi ser fram emot att se lite spelfilmer från det efterlängtade rymdrollspelet.

Dela detta