Adobe har introducerat ett antal uppdateringar och funktioner till Premiere Pro utformade för att påskynda arbetet för videoredigerare och skapare av sociala medier.

Videoredigeringsprogramvaran har nu optimerade arbetsytor, proxyförbättringar, nya gradienteffekter och bättre kodning på Apple M1-enheter.

Tillgänglig från underhållaren för Adobe Creative Cloud-prenumerationer, juni 2022-versionen av Premiere Pro (ouvre dans un nouvel onglet) är fokuserad på skapandet av effektivt arbete plus flöden, tout and ajoutant des outils et une prize and charge améliorant the performances.

Adobe Premiere Pro-uppdateringar

Den senaste uppdateringen introducerar arbetsytorna Essentials och Vertical Video. Dessa utrymmen är optimerade för att skapa effektivare arbetsflöden och erbjuder förenklade gränssnitt och tillgång till nyckelfunktioner. Detta kommer att eliminera behovet för användare att växla mellan arbetsytor för att hitta de verktyg de behöver.

Essentials-arbetsytan, ett allmänt redigeringsutrymme utformat för användning på bärbara datorer med en skärm och videoredigering, arrangerar paneler från vänster till höger och har en stor tidslinje längst ner på skärmen.

Den nya Vertical Video-arbetsytan erbjuder en liknande upplevelse, designad speciellt för sociala skapare som arbetar i bildförhållandet 9:16.

Det har också gjorts vissa förbättringar av proxy-arbetsflödesupplevelsen. Proxies (små videoklipp med lägre upplösning som används som stand-ins för råmaterial från källan) kan nu identifieras med de nya proxymärkena. Användare kan till och med spela in proxyvattenmärken för att säkerställa att de inte läcker från nätverket.

Adobe meddelade också att "proxyfiler nu är standard i ProRes-formatet, vilket är ett bättre format att använda när man arbetar med proxyservrar."

När det gäller grafik kan användare nu lägga till linjära och radiella gradienter till streck och skuggor, en populär teknik i japanska och koreanska videor. Videoredigeraren innehåller nu fler GPU-accelererade effekter, inklusive Magnify och Wave Warp, där Adobe lovar bättre prestanda, bättre uppspelning och bättre rendering tack vare GPU-driven rendering.

På andra ställen fick Premiere Pro RED V-Raptor-kamerastöd och förbättrad H264/HEVC-kodning på Apple M1-maskiner. Med den senaste versionen uppger Adobe att "bithastigheten för H264/HEVC-kodade filer på Apple M1-system är nu lika bra som bithastigheten för kodade filer på Intel Mac-system."

Premiere Pro juni-uppdateringar är nu tillgängliga.

Dela detta