Sonos och IKEA har annonserat en ny välbekant hybrid av högtalare och möbler som en del av deras pågående samarbete med Symfonisk: Golvlampshögtalaren.

Efter föreningens två lamphögtalare, Symfonisk bordslampshögtalare och Symfonisk bordslampshögtalare (Gen 2), kommer den nya golvlampshögtalaren att låta dig föra ljus och ljud till en större variation av utrymmen från ditt hem.

Baserat på bilder som Sonos delade, verkar Symfonisk Floor Lamp-högtalare använda samma högtalarbas som andra generationens bordslampa, som är monterad på tre metallben fästa på en cirkulär platta.

Dessutom har bordslampans glas- och tygskärmar ersatts med en ny bambukorgdesign; Personligen är vi inte de största fansen av det, men pressmeddelandet vi fick indikerar att användare kan byta ut det mot en av de andra nyanserna i sortimentet om de föredrar det.

Om du har andra Sonos- eller Symfonisk-högtalare kan du enkelt integrera den här modellen i din befintliga installation via Sonos-appen, och om du tar tag i två golvlampshögtalare kan du para ihop dem för att skapa en mer uppslukande ljudbild med Stereo Pair-funktionen. .

Eftersom denna högtalare är väldigt lik bordslampan (Gen 2) frågade vi en IKEA-representant om dessa högtalare kan bilda ett stereopar eller om denna ljudeffekt endast kan uppnås med två högtalare, en golvlampa eller två bordslampor. Högtalare.

Vi väntar också på att höra hur mycket Symfonisk Floor Lamp-högtalare kommer att kosta - vi förväntar oss runt $200 / £180 / AU$300 eller mer beroende på tidigare modeller i sortimentet. Vi vet att den kommer att lanseras på alla IKEA-marknader i januari 2023.

Du kan para ihop två Symfonisk golvlampshögtalare för att skapa en uppslukande ljudbild (Bildkredit: Sonos/IKEA)

Analys: IKEA gör fantastiska högtalare! ?

IKEA och Sonos Symfonisk-sortiment är förvisso ett av de konstigaste samarbetena, men den osannolika duon har generellt sett lyckats med sin vision. Alla har inte plats för dedikerade högtalare i sitt hem, medan andra inte vill förstöra sin inredning med dem; Dessa kombinerade möbel- och ljudskapelser öppnar nya möjligheter genom att tillåta användare att slå två flugor i en smäll eller en högtalare.

Bordslampan och bokhyllans högtalare är perfekta för dem med mer begränsat utrymme, medan tavelramen och denna nya golvlampshögtalare är både funktionella och snygga.

Utöver de praktiska användningsområdena har vi hittills varit mycket imponerade av Symfonisk-sortimentet när det gäller ljud. Den andra generationens bordslampa levererade solida hög- och mellanregisterljud (även om basen saknades lite), medan Symfonisk Picture Frame levererade tydligt, spännande ljud som skulle göra många konkurrenter på skam: enheterna fick fyra stjärnor och fyra och en halv stjärna respektive. Förhoppningsvis kan den nya golvlampshögtalaren också fungera.

Vi tycker att dedikerade Sonos-högtalare som Sonos One låter bättre överlag, men om du inte är sugen på att välja en mer typisk högtalare kan Symfonisk-sortimentet vara precis vad du letar efter.

Är du osäker på vilken ljudenhet du vill inreda ditt hem med? Kolla in våra val för de bästa trådlösa soundbars och högtalare du kan köpa idag.

Dela detta