Releasen (*11*) den stora uppdateringen (*11*) Windows 11 2022 (22H2) har inte gått smidigt, och nu finns det ett annat problem att rapportera: Microsoft säger att vissa användare kan uppleva "lägre än förväntat prestanda i vissa spel ».

Det är den senaste posten i listan (*11*) Kända problem (öppnas i en ny flik) som underhålls av Microsoft (via (*11*) PC Gamer (öppnas i en ny flik)), och beskrivs som långsamt spelande eller stammar när du läser. Om detta är något du har märkt sedan du installerade uppdateringen är du inte ensam.

Enligt Microsoft beror detta på att vissa spel och appar "oavsiktligt aktiverar funktioner (*11*) prestandafelsökning (*11*) grafikprocessorn som inte är avsedda för konsumentbruk", så detta är en inbyggd funktion ( *11* ) Windows 11 vaknar när det inte borde.

Kan du fixa det?

Microsoft har slutat rulla ut (*11*) 22H2-uppdateringen på datorer som den säger kan vara sårbar för buggen, men om du redan har den installerad är det officiella rådet att uppdatera berörda program och spel till nyare versioner." med problemet.

Förutom (*11*) säger Microsoft att de "arbetar på en lösning och kommer att tillhandahålla en uppdatering i en framtida release." Med andra ord, du måste luta dig tillbaka och vänta tills en fix ingår i en framtida Windows 11-patch (*11*).

Du kanske fortfarande kan gå tillbaka till den tidigare versionen (*11*) Windows 11 medan Microsoft sorterar ut din kod: I Inställningar, välj System, sedan Återställning, sedan Rulla tillbaka för att gå tillbaka till versionen (*11*) programvaran utan 22H2-uppdateringen tillämpad.

Analys: gupp på vägen

När du uppdaterar miljoner (*11*) datorer är det oundvikligt att vissa (*11*) av dem får problem, men målet är alltid att dessa problem ska vara så få som möjligt och påverka så få (*11*) enheter som möjligt.

Det är svårt att bedöma omfattningen (*11*) av det här problemet, men med tanke på att en (*11*) Reddit-tråd om problemet (öppnas i en ny flik) har genererat hundratals (*11*) kommentarer, misstänker vi en betydande antal (*11*) spel kommer att påverkas av det här problemet.

Vi har tidigare rapporterat att ett betydande antal (*11*) användare upplevde (*11*) spelprestandaproblem efter (*11*) applicering av 22H2-uppdateringen på sina maskiner, och det verkar troligt att detta är samma batch (*11) * ) problem, nu officiellt erkända och erkända av Microsoft.

Eftersom den här stora uppdateringen också orsakade problem med skrivare och Windows Hello, hoppas Microsoft att åtgärda detta spelproblem så snart som möjligt; (*11*) Annars kommer Windows 11 OS-användningen att förbli låg.

Dela detta