Daredevil-stjärnan Charlie Cox återvänder till Netflix, men inte som den superkraftiga Man Without Fear.

Istället kommer Cox, som återupptog sin roll som Daredevil/Matt Murdock i Marvel Cinematic Universe (MCU) i MCU Phase 4, att spela i Betrayal, en ny spionthrillerserie som kommer till Netflix måndagen den 26 december.

Showen kommer också att innehålla en annan Marvel-skådespelare i Olga Kurylenko, som spelade Taskmaster i Black Widow 2021. Andra anmärkningsvärda skådespelare inkluderar Oona Chaplin (Game of Thrones) och Ciaran Hinds (Belfast, Tinker Tailor Soldier Spy).

Kolla in de första officiella bilderna från Netflixs TV-program Treason nedan:

Bild 1 av 3

Adam Lawrence ser orolig ut under ett MI6-möte i Netflix TV-program TreasonCharlie Cox spelar Adam Lawrence i Netflix TV-program Treason. (Bildkredit: Netflix)En närbild av Kara som tittar på Adam Lawrence i Betrayal på NetflixOlga Kurylenkos Kara blir en nagel i ögonen på Adam Lawrence. (Bildkredit: Netflix)Maddy och hennes barn är överraskade av något utanför skärmen i Netflix TV-serie TreasonFamiljen Lawrence blir indragen i Adams röriga affärer på Betrayal. (Bildkredit: Netflix)

I ett pressmeddelande avslöjade Netflix en officiell sammanfattning av handlingen för sin kommande spionshow.

"Tränad och omhändertagen av MI6 verkar Adam Lawrences karriär vara väletablerad", står det i berättelsens sammanfattning. Men när det förflutna kommer ikapp honom i form av Kara, en rysk spion som han delar ett komplicerat förflutet med, tvingas han ifrågasätta allt och alla i sitt liv.

”Ett triangelförhållande bildas mellan Kara, Adam och hans fru Maddy; tre personer som försöker avslöja varandras hemligheter, navigera i politiska och diplomatiska förbindelser, samtidigt som de håller fast vid sina personliga liv och de människor de älskar mest."

Förräderi är fullspäckat med talanger som har sysslat med spion- och brottsgenren tidigare. Serieskaparen Matt Charmans tidigare författare inkluderar Steven Spielbergs spionthriller Bridge of Spies och kriminaldramat Black Work. Med Cox, Hinds och Kurylenko alla verksamma inom liknande områden är Treason väl positionerat för att leverera en övertygande och komplex spionserie.

Den begränsade serien, som består av fem avsnitt på 45 minuter, kommer att släppas i sin helhet på Netflix nästa månad. Tiden får utvisa om det kommer till vår lista över de bästa serierna på Netflix.

Analys: Netflix spionerar på en ny genre att utforska

En inspelning bakom kulisserna av Ryan Goslings Sierra Six som passerar en spårvagn när en kamera fokuserar på honom i The Grey Man

The Grey Man var Netflix första riktiga spiongenreprojekt. (Bildkredit: Paul Abell/Netflix)

Om det är en genre som Netflix inte har utforskat i detalj så är det spionkategorin av filmer och TV-program.

Fortfarande en av de bästa streamingtjänsterna trots sitt mindre än fantastiska 2022, har Netflix gjort ett lysande jobb med att föra brottsbaserade dokumentärer till sin användarbas. Den berömda streamingplattformen har dock inte riktigt dykt in i spiongenren med mycket (om något) av sitt ursprungliga innehåll.

Saker och ting har börjat förändras i detta avseende under de senaste 12 månaderna. Netflix släppte The Grey Man, en film regisserad av bröderna Russo och med Ryan Gosling, Chris Evans och Ana de Armas i huvudrollerna, i juli, vilket markerar deras första riktiga inhopp i spiongenren. Nu, med Treason och en Noah Centineo-ledd show som heter The Recruit (båda serierna hade premiär under en 10-dagarsperiod i december), omfamnar Netflix spiongenren till fullo.

Och det är betydelsefullt. Netflix behöver ett spionprojekt som liknar James Bond eller till och med Jason Bourne för att locka fans av denna genre till sin streamingplattform (om de inte redan har prenumererat). Med sin stjärnkraft fick The Grey Man en bra start, men även om vi njöt av det är det inte en av de bästa filmerna på Netflix, även om det utan tvekan är det bästa erbjudandet att spionera på Netflix just nu.

Svek och/eller nybörjare kan hjälpa till att stärka Netflix katalog med spännande spionäventyr. Det är svårt att förutsäga om de kommer att få resonans hos tittarna, särskilt i en tid då andra efterlängtade Netflix-produktioner kommer ungefär samtidigt. Emily in Paris säsong 3, The Witcher: Blood Origin och Glass Onion: A Knives Out Mystery kommer säkerligen att tävla med paret om offentlig uppmärksamhet under semestersäsongen 2022.

Ändå kommer Treason and The Recruit att hjälpa till att bygga Netflixs växande samling av spionbiljett. Projekt som detta kan ge fotfäste för liknande filmer och serier som ska produceras på Netflix i framtiden; titta bara på vilken inverkan The Witcher har haft för att hjälpa Netflix att driva den fantastiska killen framåt. Om Betrayal kan ha en liknande inverkan på Netflix spionerbjudanden, kommer det att ha gjort sitt jobb, oavsett om det anses vara en hit av betygsstandarder eller inte.

För mer Netflix-baserat innehåll, läs de bästa Netflix-dokumentärerna. Du kan också ta reda på vilka nya Netflix-filmer som fortfarande kommer under 2022 eller vilka program som har ställts in på Netflix på sistone.

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)

Dela detta