Världens största kapacitet microSD-kort kan lagra

Micron har introducerat världens microSD-kort med högsta kapacitet, i400, med upp till 1,5 TB lagringsutrymme, 50 % mer än den tidigare mästaren, C200.

Halvledarjätten har uppnått denna förmåga genom att använda sin 3-lagers 176D NAND-teknik (liknande den som används i SSD:er) och kommer att rikta in sig på företagsmarknaden, särskilt allt som har med edge-videolagring att göra. Med andra ord, förvänta dig inte att kortet ska vara billigt eller lätt att hitta, särskilt eftersom det är designat för att klara fem års kontinuerlig högkvalitativ inspelning dygnet runt och en enorm MTBF på två miljoner timmar.

Inga detaljer om dess prestanda lämnades, men det är helt klart en produkt av industriell kvalitet, till skillnad från C200, vilket innebär att skrivande och uthållighet sannolikt kommer att vara i den högre delen av spektrumet. C200 använde 3-lagers 96D NAND-teknik, och i400 (även tillgänglig i kapaciteter så små som 64 GB) kommer sannolikt att ha ytterligare slitageutjämningskapacitet.

Analys: Vad är nästa steg för microSD?

Hittills har Silicon Power, Lexar, Sandisk, Teamgroup och PNY släppt ett 1 TB microSD, där Kingston och Samsung tyst stannar vid sidan av.

För de flesta användningsfall har molnlagring, billig bandbredd och allestädes närvarande höghastighetsanslutning gjort lokal lagring med hög prestanda och hög kapacitet till ett minne blott. Detta är en av anledningarna till att de flesta avancerade smartphones inte längre erbjuder flyttbar lagring.

Så kommer andra att följa i Microns fotspår med microSD-kort större än 1 TB? Kanske, men de blir inte billiga på en krympande marknad.

En funktion som inte kom till i400 är SD Express, höghastighetsteknik som kan öka dataöverföringen till 4 GB/s. Problemet är att detta ofta är ett kyckling-och-ägg-scenario där kompatibla enheter/enheter inte är lättillgängliga för att motivera en betydande ökning av komponentkostnaden.

Dela detta