Action-äventyrsvideospelserien God of War får en Prime Video TV-anpassning från skaparna av The Expanse och Uncharted.

Enligt The Hollywood Reporter (öppnas i en ny flik) kommer live-action-serien att baseras på händelserna i kritikerrosade God of War (2018). Rafe Judkins (The Wheel of Time, Uncharted) fungerar som showrunner och kommer att gå med Mark Fergus och Hawk Ostby (The Expanse) för att skriva och producera showen tillsammans med PlayStation Studios för Prime Video.

"God of War är en övertygande, karaktärsdriven franchise som vi tror kommer att fängsla våra globala kunder med både sina expansiva, uppslukande världar och rika historieberättande", säger Vernon Sanders, chef för Global Television på Amazon Studios. "Vi är hedrade att få dela äventyret att utforska God of War-mytologin på ett så betydelsefullt sätt med Sony Pictures Television, PlayStation Productions och Santa Monica Studio." Vi hoppas att detta är en av de bästa Prime Video-program som någonsin gjorts.

anpassningslandet

Kratos y Atrios hablando con una serpiente marina gigante en God Of War

(Bildkredit: SIE Santa Monica Studio)

Lite är känt om God of War TV-anpassning, men vi vet att den kommer att följa premissen som etablerades i 2018 års hit, med Kratos och hans son Atreus som reser för att sprida sin avlidna frus aska över den högsta toppen. av de nio rikena.

Den första God of War släpptes 2005, och videospelsserien har nu fem spel totalt. God of War (2018) är det fjärde spelet i succéserien, men dess release fick utvecklaren Sony Santa Monica att ändra på saker och ting. Mest anmärkningsvärt är att spelutvecklaren flyttade franchisen från sin traditionella antika grekiska miljö till en inriktad på nordisk mytologi. Det är oklart om Amazons God of War TV också kommer att utforska historien om spelets uppföljare, God of War Ragnarök, som utspelar sig tre år efter 2018 års God of War och släpptes tidigare i år.

Amazons God of War-serie är inte den enda PlayStation-inspirerade TV-serien på gång. Naughty Dogs The Last of Us får en live-action-tv-anpassning, som kommer att debutera på HBO Max den 15 januari 2023. Samtidigt har live-action-anpassningarna av Ghost of Tsushima, Horizon och Gran Turismo också fått grönt ljus. . Amazon Studios utvecklar också en live-action Fallout-serie för sin streamingtjänst, med Arcane och Yellowjackets-stjärnan Ella Purnell som värd.

Det finns fortfarande inget officiellt datum för Amazons God of War, än mindre några castingmeddelanden. Oavsett vilken riktning showen tar, men du är säker på att vara i gott sällskap.

Dela detta