La PS5 Slim de YouTubers empaqueta la consola en una

PS5 är utan tvekan en av de bästa konsolerna Sony någonsin har gjort, så det är ingen överraskning att se en YouTuber gå sin egen väg för att skapa en smal modell.

Mientras esperamos noticias oficiales sobre una PS5 Slim, YouTuber Matthew ‘DIY Perks’ Perks ha aceptado el desafío. Conocido por sus construcciones relacionadas con la tecnología, su último video de YouTube (se abre en una pestaña nueva) lo muestra creando un modelo funcional de PS5 de solo 2 cm de alto. Básicamente, es solo un poco más grande que la caja estándar de DVD de 15 mm.

För att uppnå detta tar han isär konsolen och justerar dess komponenter för att passa in i det mycket mindre kopparskalet. Det är en imponerande insats, även om det finns ett stort problem. För att införliva allt detta har Perks i princip byggt ett nytt kylsystem, som drivs via en tjock strömkälla som är avsedd att gömmas undan. Det är en fräck lösning, även om det fortfarande är en lovvärd insats.

Tyvärr slutade det nästan i katastrof för Perks efter ett problem med kylenheten, vilket fick PS5 att stanna på grund av överhettning när den testades i Astros lekrum. Lyckligtvis kom en extra PS5-enhet till undsättning, och efter lite justeringar var det andra försöket med Horizon Forbidden West mycket mer framgångsrikt. Du kan se den i sin helhet nedan:

När kan vi förvänta oss en officiell PS5 Slim?

No hay duda de que Sony planea lanzar una PS5 Slim eventualmente, solo que no sabemos cuándo. Ha lanzado un modelo delgado para todas las consolas domésticas de PlayStation hasta el momento, y PS3 Slim y PS4 Slim llegaron tres años después que sus contrapartes originales.

Hittills har vi bara sett en hårdvaruversion sedan lanseringen med PS5 Digital Edition. Den kommer med serienumret CFI-1100B, den är 300 gram lättare än lanseringsmodellen. Det är tack vare en något omdesignad kylfläns och användningen av en annan skruv för PS5-fästet. Det är inte precis den slimmade recensionen många förväntar sig.

En andra ny PS5-modell upptäcktes också förra månaden, märkt CFI-1200, men liknande mindre ändringar verkar troliga. Med tanke på den nuvarande globala chipbristen är det oklart om Sony kommer att släppa en PS5 Slim inom överskådlig framtid. Det kämpar redan nog för att hålla jämna steg med efterfrågan på originalkonsolen.

Ändå, med tanke på debatten kring PS5:s enorma storlek före lanseringen, kan du se varför en sådan omdesign skulle vara tilltalande.

Dela detta