Gmail får en gratis uppdatering som gör det enklare för dig att hålla reda på dina leveranser den här julen och framåt.

Vi har varit där förut: Du väljer ut några av de bästa Black Friday-erbjudandena i år och inser sedan att du måste hålla reda på allt. Vissa är gåvor som du behöver avlyssna om någon du bor med har en idé om vad som komma skall, andra är föremål du måste se till att komma fram till ett visst datum. Att se allt du vanligtvis behöver för att rota igenom en bunt e-postmeddelanden och använda spårningskoder för en mängd olika fraktbolag är minst sagt tråkigt.

Google vill förenkla hela processen i år med en ny uppdatering till Gmail som låter dig spåra leveranser i appen. Den nya paketspårningsfunktionen är tillgänglig hos de flesta stora amerikanska transportörer och ger dig snabb information om leveransstatus för ditt paket.

Gmails nya paketspårningsfunktion visar dig detaljer om statusen för ditt paket i appen

(Bildkredit: Google)

För att sticka ut från din ständigt växande hög med e-postmeddelanden kommer leveransaviseringen att ha en ny etikett som ger dig den senaste uppdateringen som "Ditt föremål är på väg" eller ett mer specifikt meddelande som "Ankomst onsdag 21 december." Om du öppnar e-postmeddelandet får du en djupare inblick i leveransstatusen för ditt paket; du kommer att kunna se när beställningen gjordes, när den skickades och när den förväntas komma.

I blogginlägget (öppnas i en ny flik) som tillkännager uppdateringen sa Google att funktionen kommer att förbättras ytterligare under de kommande månaderna. Nästa planerade förbättring kommer att tillåta Gmail att visa dig att ditt paket är försenat och automatiskt skicka e-postmeddelandet till toppen av din inkorg så att du inte missar det.

Om du vill dra nytta av den här nya leveransspårningsfunktionen när den är tillgänglig måste du registrera dig genom att gå till dina Gmail-inställningar. Du är för närvarande offline, men när du är det bör du också se ett prenumerationsalternativ i din inkorg (även om du också kan avvisa meddelandet om du inte vill använda funktionen).

Googles andra semesterassistent: Maps

Gmail är inte den enda Google-tjänsten som kan hjälpa dig med dina semesterplaner. Sökmotorjätten har några andra verktyg som kan hjälpa dig i sin Maps-app.

Google Maps är packad med användbara dolda funktioner, inklusive några dolda i osynlig sikt, som dess populära väderverktyg. När du klickar på ett lokalt företag kan du se mycket information om det, inklusive den allmänna trenden med de mest trafikerade och tystaste timmarna. Om du vill göra din semestershopping personligen utan folkmassorna, kan den här funktionen hjälpa dig att planera.

Om du använder Maps-appen på en av de bättre Android-telefonerna kan en liknande funktion också hjälpa dig att bestämma när du vill åka på semester. Appen kan visa dig den allmänna trenden för restider längs din planerade rutt och kan inkludera realtidsvarningar om aktuell trafik och olyckor som kan orsaka förseningar. Genom att använda den här funktionen kan du lämna senare när situationen har förbättrats eller för att varna personer du känner att du kommer att bli sen.

Dela detta