Nvidias eget RTX 4090 grafikkort nu tydligen

Nvidias RTX 4090 Founders Edition har blivit Lovelaces senaste flaggskepp som fallit offer för en smält adapterkabel, åtminstone som rapporterats av en användare på Reddit.

Tidigare har vi bara sett rapporter om detta på tredjeparts RTX 4090-grafikkort, alltså de som är gjorda av Nvidias partners, till skillnad från Nvidias egen Founders Edition, som inte tidigare har haft en dokumenterad härdsmältningsincident.

Tyvärr är det inte längre sant, enligt rapporten på Reddit (öppnas i en ny flik) att Tom's Hardware (öppnas i en ny flik) upptäcktes. RTX 4090-köparen använde grafikkortet i ett fodral med sidopanelen borttagen för mer andningsutrymme, och såg till att anslutningen mellan PSU och GPU var stabil och korrekt placerad, och noterade att: "Jag såg till att det klickade på plats och även såg till att de tre ledningarna inte drog i adaptern.

Stress på adaptern tros vara en av de möjliga orsakerna till problemet med RTX 4090-kabelsmältning, så det var tydligen inte en faktor i det här fallet.

Reddit-användaren observerade: "Jag spelade mest Warzone under de kommande 7 dagarna, på och av, kanske 2-3 timmar åt gången. 29/10/22 blev min skärm tom efter ungefär en timmes spelande. Jag försökte starta om datorn flera gånger men kunde fortfarande inte få en bild. Jag kollade GPU och adapter och det var där jag såg det.

"Jag kontaktade omedelbart Nvidia, skickade mitt kort och adapter till dem och inom 3 dagar fick jag en ersättning 4090. Jag kommer inte att använda det nya kortet förrän Nvidia gör ett uttalande till este tema."

Analys: 26 och räknar...

Vi väntar förstås fortfarande på det uttalandet och resultatet av Nvidias undersökning om vad som exakt pågår här. Under tiden är det oroande att se ett av Nvidias egna kort som tydligen faller offer för denna kontrovers, när det inte var tidigare.

Totalt finns det nu 26 rapporter på Reddit om dessa RTX 4090-kabelsmältningsincidenter, som börjar bli obehagligt höga. Det verkar verkligen som att det är dags för Nvidia att ta på sig skidorna och gå till botten med vad som är gremlin i vardande här, en gång för alla.

Du kanske har märkt att den tidigare RTX 4090-användaren bara anslutit 3 8-stifts PCIe-strömkablar, istället för de vanliga 4. De gjorde detta av stor försiktighet och noterade att detta räcker för att driva grafikkortet, men håller strömförbrukningen till ett lägre teoretiskt maximum (450W) än om fyra kablar var anslutna. Tyvärr verkade detta uppenbarligen inte hjälpa till att undvika problemet med kabelsmältning (och det finns flera andra register över 3 x 8-stiftsinställningar som också upplevde härdsmältningsproblemet).

Dagens bästa grafikkort erbjudanden

Dela detta