Rykten tyder på att Oppo kommer att lansera sin första Android-surfplatta mycket snart; folk tror att den kommer tillsammans med Find X5-serien den 24 februari, även om vi inte vet säkert, och den största läckan hittills försåg oss med bilder av surfplattan.

Det kommer från ett inlägg på den kinesiska sociala medieplattformen Weibo, som delade praktiska bilder av whiteboardtavlan. De nämnde också att den kommer att kallas Oppo Pad och kommer att stödja både en penna och en tangentbordsfolio, med en av bilderna som visar den senare i användning.

Bilderna säger oss inte så mycket, men surfplattorna varierar egentligen inte så mycket i utseende. Det ser ut som en iPad Air 4, med smala ramar, en bakre kamera och en elegant design.

Vissa kan dock tycka att utseendet är splittrande, eftersom en del av baksidan är fylld med ordet Oppo som upprepas med stora bokstäver och i udda positioner, och det hela ser lite udda ut.

Analys: en sann rival till iPad Air

Apple reglerar surfplattan, men medan många företag försöker erbjuda superpremium-skivor för att konkurrera med iPad Pro, ser vi färre märken som försöker konkurrera med iPad Air i mellanklassen.

Oppo Pad kan dock vara den konkurrenten: den har en elegant konstruktion, en enda bakre kamera och kompatibilitet med vanliga arbetstillbehör. Den här listan med kryssrutor ser mycket ut som den på iPad Air.

Vi måste vänta på ett pris för att se om surfplattan verkligen är en Android-konkurrent i mellanklassen till iPad Air, men tidiga läckor får den att se lovande ut.

Dela detta