Förra veckans Xbox och Bethesda Showcase kastade lite ljus över Starfields karaktärsskapande, och det ser ut som att Bethesda har gömt ett litet påskägg i systemets reglage.

Efter förra helgens avslöjande av spelet var fansen snabba med att finslipa detaljer, som studiochefen Todd Howards bekräftelse på att Starfield kommer att inkludera bänken. Upptäckt av u/Pomatomaster på Starfield subreddit (öppnas i en ny flik), märkte den här örnögda fansen att reglagen för karaktärsskapande såg ut som gelelektroforesremsor.

För de okunniga är gelelektroforesremsor en forskningsmetod som används inom molekylärbiologin, som består i att separera DNA-fragment baserat på deras storlek eller vikt. u/Pomatomaster förklarar att detta innebär att DNA-provet placeras i "ett stort block av glorifierad gelé" medan en elektrisk ström går genom det för att separera dessa fragment.

Fellow_genetics_nerds_rejoice_karaktären av r/Starfield

Det är en process som också används för DNA-sekvensering, så med tanke på hur DNA definierar vårt utseende, är det vettigt att Bethesda skulle använda det för att skapa Starfield-karaktären.

gör detta äventyr till ditt

Som de flesta Bethesda-spel finns det ett brett utbud av anpassningsalternativ tillgängliga för vår Starfield-huvudperson. Ändra hudtoner, hårfärger, kroppsdetaljer, ögonfärg, alla vanliga alternativ du kan förvänta dig. Den här gången har dock Bethesda lagt till "Bakgrund" och "Funktioner".

Fonder erbjuder tre startförmågor. Genom att välja "Kök" kan du skapa unika mat- och drycksrecept, medan "Duell" ger 10 % mer skada i närstrid. När det gäller egenskaper så formar de din personlighet på mer subtila sätt. Om du väljer egenskapen "Introvert", till exempel, kommer du att orka mer när du reser ensam, men mindre med följeslagare. Föga överraskande kan du inte blanda diametralt motsatta egenskaper.

Förvänta dig inte röstalternativ. Kort efter avtäckningen bekräftade Bethesda via Twitter (öppnas i en ny flik) att de hade valt ett förstapersonsperspektiv med dialog, och den här gången talar inte din karaktär. Bethesda har redan provat detta i Fallout 4, en aspekt som inte har tagits emot särskilt väl. Som sådan har nyheterna om denna förändring mestadels varit positiva.

Dela detta