Starfield-karaktärsanpassning döljer ett vetenskapligt påskägg

Starfield-karaktärsanpassning döljer ett vetenskapligt påskägg

Förra veckans Xbox och Bethesda Showcase kastade lite ljus över Starfields karaktärsskapande, och det ser ut som att Bethesda har gömt ett litet påskägg i systemets reglage.

Efter förra helgens avslöjande av spelet var fansen snabba med att finslipa detaljer, som bekräftelse från studiochefen Todd Howard att Starfield kommer att inkludera bänkning. Upptäckt av u/Pomatomaster på Starfield subreddit (öppnas i en ny flik), märkte denna örnögda fan att reglagen för karaktärsskapande såg ut som gelelektroforesremsor.

För de okunniga är gelelektroforesremsor en forskningsmetod som används inom molekylärbiologin, som består i att separera DNA-fragment baserat på deras storlek eller vikt. u/Pomatomaster förklarar att detta innebär att DNA-provet placeras i "ett stort block av glorifierad gelé" medan en elektrisk ström går genom det för att separera dessa fragment.

Fellow_genetics_nerds_rejoice_karaktären av r/Starfield

Det är en process som också används för DNA-sekvensering, så med tanke på hur DNA definierar vårt utseende, är det bara passande att Bethesda skulle använda det för Starfields karaktärsskapande.

Gör detta äventyr till ditt

Som de flesta Bethesda-spel finns det ett brett utbud av anpassningsalternativ tillgängliga för vår Starfield-huvudperson. Ändra hudtoner, hårfärger, kroppsdetaljer, ögonfärg, alla vanliga alternativ du kan förvänta dig. Den här gången har dock Bethesda lagt till "Background" och "Features".

Fonder erbjuder tre startförmågor. Genom att välja "Mat" kan du skapa unika mat- och dryckesrecept, medan "Showdown" ger dig 10 % mer närstridsskador. När det gäller egenskaper, formar de din personlighet på mer subtila sätt. Om du väljer "Introvert"-egenskapen, till exempel, kommer du att orka mer när du reser ensam, men mindre med följeslagare. Föga överraskande kan du inte blanda diametralt motsatta egenskaper.

Förvänta dig inte röstalternativ. Kort efter presentationen bekräftade Bethesda via Twitter (öppnas i en ny flik) att det hade gått för ett förstapersonsperspektiv med dialog, och den här gången talar inte din karaktär. Bethesda har redan provat detta i Fallout 4, en aspekt som inte har tagits emot särskilt väl. Som sådan har nyheten om denna förändring varit mest positiv.