Ankomsten av den sjätte och sista säsongen av Peaky Blinders på Netflix var mycket efterlängtad. Men när det kommer till sin plats i Global Streamer Top 10, slutade showen bara på femte plats.

Netflix har publicerat en veckolista med information om sina mest populära TV-program (öppnas i en ny flik) under en sjudagarsperiod sedan november 2021. Listan rankar titlar efter veckotimmar, det vill säga det totala antalet prenumeranttimmar över hela världen. såg varje titel mellan måndag och söndag föregående vecka, med Netflix som delade fyra separata listor; två för filmer (engelska och icke-engelska) och två för TV-program (engelska och icke-engelska).

Netflix behandlar varje säsong av en given serie som separata enheter, så ibland kan du se två av de bästa säsongerna av Netflix-program under samma vecka. Det är precis vad som hände här, bara det är inte två säsonger av samma program. : Han är fyra år gammal och den showen är, föga överraskande, Stranger Things.

En grupp ur huvudrollen i Stranger Things tittar på något utanför skärmen i säsong 1 volym 4

(Bildkredit: Tina Rowden/Netflix)

Det första avsnittet av den fjärde säsongen av Duffer Brothers sci-fi monster extravaganza är, föga överraskande, på första plats, med 781,04 miljoner timmar sett på 17 dagar. Det är nu Netflix mest sedda engelskspråkiga tv-serie på Netflix genom tiderna lista, som mäter tittarsiffran under de första 28 dagarna av en säsong på plattformen.

Den tidigare kronan var den andra säsongen av Bridgerton, som tog in 656 miljoner timmar under en liknande period, medan regentdramats första säsong fick 625 miljoner. Det enda som hindrar programmet från att ta topplaceringen i någon serie är Squid Game, som hade 1.650 miljarder timmars visning under de första 28 dagarna. Även på Stranger Things nuvarande bana är det osannolikt att det går längre.

Framgången med programmets fjärde körning förde också Stranger Things bakkatalog upp på listorna, med programmets andra säsong som tog andraplatsen på Netflix veckovisa topp 10, dess första säsong på tredje och tredje säsongen på tredje plats. Sedan, och först då, kommer den senaste delen av Peaky Blinders.

Dessa siffror är galna

Det är de verkligen, och i många fall skulle Peaky Blinders 45,7 miljoner tittade timmar ha satt det på andra plats, om inte först, under lugnare veckor.

På liknande sätt kom den nya Netflix-dokumentärserien Keep Sweet: Pray and Obey till nummer sex, men hann ändå med över 31 miljoner timmars visning, medan det nya tonårsvampyrdramat First Kill sjönk till nummer sju med mer än 30 miljoner timmars visning. Höger.

Los ejecutivos de Netflix deben haber deseado que todas las semanas fueran así, pero también estarán encantados con la perspectiva de más cosas raras, con los últimos dos episodios de la cuarta temporada del programa que llegarán el 1 de julio. Si las cosas continúan así, la creación de los Duffer Brothers puede tener los cinco primeros por sí solo.

Om du vill veta mer om Stranger Things, inklusive varför det måste bryta mot en av Netflix gyllene regler, klicka här.

Dela detta