En pålitlig läckare hävdade nyligen att iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max sannolikt skulle ha en skärm som alltid är på, och nu har Apple av misstag bekräftat det.

Du förstår, på WWDC 2022 presenterade företaget iOS 16 och släppte till och med en betaversion av utvecklarprogramvaran, och även om det inte nämndes någon skärm som alltid var på, hittade 9to5Mac flera sådana omnämnanden (öppnas i en ny flik) i beta kod. .

Sajten hävdar att tre nya ramverk har lagts till iOS 16, var och en relaterade till bakgrundsbelysningshantering och var och en nämner en alltid-på-skärm. Det finns också tydligen flera omnämnanden av funktionen i Springboard, som är programvara som hanterar låsskärmen och hemskärmen.

Nu har vissa Apple Watch-modeller redan en skärm som alltid är på, så det kan finnas en extern chans att dessa omnämnanden syftade på funktionen där snarare än iPhone, förutom som 9to5Mac påpekar, "Apple Watch använder inte Springboard, så det låter som att det här borde vara en kommande iPhone-funktion.

Specifikt kommer detta sannolikt att vara en funktion hos iPhone 14 Pro och Pro Max, inte en som kommer med standard iPhone 14 eller tidigare modeller.

Åtminstone är det vad det tidigare ryktet hävdade, och det beror på att de kommande Pro-modellerna kan ha en variabel uppdateringsfrekvens som kan variera från 120Hz till 1Hz; denna extremt låga uppdateringsfrekvens är idealisk för en permanent visning.

Samtidigt kan iPhone 14 och iPhone 14 Max bara gå ner till 10Hz som iPhone 13 Pro-sortimentet, vilket skulle innebära att batteritiden kan lida för mycket med en skärm som alltid är på.

Som sagt, det finns tydligen bevis i iOS 16-koden för att Apple åtminstone testar funktionen på äldre telefoner, så det finns en utomstående chans att vi kan se det på dem, även om det troligtvis bara är så att ingenjörer inte behöver ett jobb. iPhone 14 Pro för att utveckla och testa funktionen.

Analys: fördelarna med en skärm som alltid är på

En alltid-på-skärm är en funktion som olika Android-telefoner har haft länge, så Apple är sen i det avseendet, och det är en fantastisk funktion som en telefon erbjuder.

I grund och botten innebär detta att när du stänger av skärmen kommer en del av innehållet att finnas kvar på skärmen, så (*16*) kan du se saker som tid och aviseringar.

Det finns vanligtvis inga animationer eller interaktiva element, så uppdateringsfrekvensen kan vara så låg som 1Hz, vilket innebär att batteritiden är så låg som den blir. Det mesta av skärmen tenderar också att förbli mörk av samma anledning.

Men det betyder att du kan se nyckelinformation med en blick, när som helst, utan att behöva väcka din telefon, en åtgärd som kräver ett extra steg och, om den görs tillräckligt ofta, kan använda mer batterikraft än en permanent skärm.

Dela detta