Sedan covid-19-pandemin slog till har anställda utvecklat nya förväntningar på vad de vill ha på sin arbetsplats. Många stora organisationer kämpar för att möta dessa nya behov, och Apple är en av dem.

Innehållsförteckning

Du måste gå ner och gå med i facket

Apple-anställda har tenderat att vara lojala, men det verkar vara på väg att förändras när detaljhandelsarbetare försöker bilda fackföreningar och rapporter hävdar att ett uppror mot distansarbete är på gång. Även om vi inte vet omfattningen av denna rörelse, använder Apple butiksanställda enligt uppgift Android-enheter när de arbetar för att organisera sig på sina arbetsplatser.

De verkar vilja att Apple höjer lönerna. De ser att företaget gör stratosfäriska vinster även när priserna stiger och lönerna förblir relativt statiska. Arbetare i ett växande antal butiker i USA arbetar tyst med att bilda fackföreningar.

Beslutet att använda Android-enheter för att organisera dessa ansträngningar återspeglar rädslor bland vissa anställda efter uttalanden från en permitterad Apple-anställd, Ashley Gjøvik, som sa att företaget led av en "intern kultur av tillsyn". Vi har också sett nuvarande och tidigare Apple-anställda påstå sig ha upplevt en giftig arbetskultur inom företaget.

På ne sait pas si les affirmationer sont vraies, mais le fait qu'elles soient faites laisse à despair qu'il redan une suree incapacité à répondre aux besoins des anställda post-pandémiques que recherchent des relations de travail fondées sur l'autonomie et la förtroende. Klagomålen i denna volym uppstår inte i ett vakuum, och lösningen kommer att kräva kompromisser.

Apple började försöka svara på oroligheterna på jobbet. Den tillkännagav nyligen planer på att ge butiksanställda dubbelt så många sjukdagar, mer betald årlig semester och mer betald föräldraledighet. Deltidsarbetande får också betald semester och pappaledighet, vilket är mycket viktigt i USA, där dessa förmåner i allmänhet inte når dem.

Apple sa också att sjukdagar kan användas för mental hälsa och/eller för att ta familjemedlemmar till sjukvård. Den här typen av justeringar gör stor skillnad och legitimerar realistiskt sett bara den typ av saker som arbetare och arbetsgivare vet att händer ändå, så varför inte göra dem acceptabla?

asynkron närvaro

Apple verkar också kämpa för att anpassa sig till en värld av distansarbete.

Anställda går med i Apple för att de vill prestera på sitt bästa. Företagsledare verkar besatta av behovet av att anställda spontant samlas för att identifiera och lösa utmaningar och hitta lösningar under hela dagen. Apple är definitivt ett av de företag som tror att de bästa idéerna kommer till liv när arbetare chattar online framför vattenkylaren.

Men anställda kan läsa en balansräkning. Du kan själv se att Apple har genererat rekordvinster under pandemin och har introducerat nya produkter i rasande fart.

Varför, frågar de, kan inte Apple hitta en mer avslappnad inställning till den nya världen av asynkront arbete? De resonerar trots allt, de har visat vad de kan. Apples verksamhet har vuxit. Varför kan inte din företagskultur också utvecklas?

Företaget försökte hitta en kompromiss på distansarbetsplatsen. Inledningsvis föreslog han en struktur där anställda arbetar från kontoret tre dagar i veckan och arbetar på distans ytterligare två dagar. Efter klagomål har Apple gjort en eftergift att de också kommer att tillåta personal att arbeta helt på distans under fyra veckor om året.

Det här nya arrangemanget verkar fortfarande inte svara på de anställda där de är.

En terminalundersökning visade att 75 % av mjukvaruingenjörerna vill arbeta på distans permanent, med konsensus kring en hybrid arbetsmodell byggd kring tre arbetsdagar på distans, snarare än två tidigare, vilket Apple insisterar på. Utvecklare säger att de är mer produktiva hemma, dels för att de kan undvika arbetsavbrott och dels för att de uppnår en bättre balans mellan arbete och privatliv. De flesta arbetare vill arbeta på distans åtminstone en del av tiden under resten av sitt yrkesverksamma liv. Och de kommer att fortsätta arbeta med de företag som tillåter dem, och kommer att lämna de som inte gör det.

Myopi och disharmoni

Apples ovilja att helt ta till sig den nya arbetsplatsen som dess teknologier kan ha hjälpt till att vårda kan spegla ett dogmatiskt förhållningssätt till ledning. Det är naturligtvis inte exklusivt för Apple. Många aktörer inom arbetslivet i omvandling har noterat en ovilja från ledningens sida i olika sektorer att acceptera dessa nya metoder.

Vi ser denna motvilja artikuleras varje gång en ledande befattningshavare eller politiker förringar den ansträngning människor har lagt ner på att arbeta hemifrån. Många lagstiftare verkar ha övertygat sig själva om att människor som arbetar hemifrån inte arbetar.

Du har fel. Och hans påstående verkar särskilt missriktat med tanke på de rekordvinster som vissa företag har gjort eftersom distansarbetare har visat sin uppskattning under pandemin genom att arbeta hårdare.

Erkännande kräver harmoni

Erkännande är något annat. Flera undersökningar har visat att anställda oroar sig för att distansarbete kommer att komplicera deras karriärutveckling eftersom chefer och arbetsledare inte kan se dem. Men sanningen här är att gränsen är management, som ännu inte har utvecklats.

Istället tycks chefer insistera på att hålla sig i greppet om arbetsplatsens ledningsrutiner som utvecklades med kontorets framväxt i mitten av XNUMX-talet. Tiderna har förändrats och tekniker finns nu för att stödja dessa nya modeller.

Kanske en av de värsta illustrationerna av en närsynt inställning till teamledning kom när Apple började erbjuda aktiebonusar till några av sina nyckelmedarbetare i slutet av 2021. De var generösa, upp till 180 000 USD, men de var inte fixade eller fixade. universella. . Vissa anställda fick ingenting alls, andra fick mycket mindre.

Effekten, enligt Inc., var att visa hur vissa anställda värderas mer än andra, och det underblåste de anställdas missnöje. Det är trots allt ingen som jobbar hårt för att leverera sitt bästa arbete som vill få veta att arbetet är mindre värt än sin kollega på samma virtuella våning. Apples vd Tim Cooks bonus på 99 miljoner dollar väckte också uppståndelse och väckte aktieägaruppror.

För ett företag qui se soucie tant des valeurs, de la culture du lieu de travail et du présentéisme, l'approche d'Apple består à accorder des primes aux anställdes «valorisés» en peut-être ignorera vissa des éléments transitoires un bon créent Arbetsplats.

För att ta en hypotetisk illustration av ett typiskt kontor, kan personen på kontor B vara långsammare och mindre effektiv än andra, men kan också vara utrustad med empati, medkänsla och ett sinne för humor som hjälper till att hålla ihop teamet. De förtjänar väl också att uppmärksammas för det de bidrar med? Teknologiskt kan nya RPA-system (robotic process automation) som kan identifiera dessa obesjungna hjältar på arbetsplatsen hjälpa till att uppnå detta mål.

Vart ska du?

När vi fortsätter att upptäcka är den nya arbetsvärlden komplicerad. Avlägsna, hybrida, till och med metaversiska (är det ett ord?), rättigheterna, skyldigheterna och förväntningarna på dessa nya arbetsplatser förändras snabbt. I detta sammanhang är det inte förvånande att ett företag av Apples storlek kämpar för att möta dessa nya behov. Det borde inte heller förvåna andra företag som försöker hitta rätt balans.

Ja, pandemin accelererade förändringar som redan var på gång. Men förändring tar alltid tid att utjämna, och de första försöken att hantera transformation kommer inte nödvändigtvis att vara den slutliga lösningen.

Det verkar för mig att på Apple, och överallt annars, är det bästa sättet att se din arbetsplatskultur som ett operativsystem. Vi vet redan att de bästa operativsystemen placerar användaren, i det här fallet medarbetaren, i centrum för utbytet.

Med det som vägledning kommer jag att utöka till att säga att jag tror att de mest produktiva implementeringarna i framtidens arbete kommer att vara hyperpersonaliserade, medarbetarcentrerade och bemyndigade upplevelser i hybridarbetsmiljöer, kännetecknade av tillit, empati och kommunikation .

Apples kamp för att lägga stenarna på vägen till det oundvikliga förlovade landet bevisar att inget mindre kommer att göra.

Följ mig på Twitter eller gå med mig på AppleHolics bar & grill och Apples diskussionsgrupper på MeWe.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta