WhatsApps nya funktion kommer att sluta rapportera din senaste

WhatsApp rullar ut nya säkerhetsfunktioner som ger dig mer finkornig kontroll över vem som kan och inte kan se vissa kontodetaljer.

De berörda inställningarna i ditt WhatsApp-konto (öppnas i en ny flik) är din profilbild, beskrivning och senast sett status. Nu kan du bestämma vilka av dina kontakter som kan se dessa tre detaljer. Särskilt den senast sett kontroll har varit en pågående funktion sedan november 2021. Denna kontrollnivå sträcker sig till de andra två inställningarna.

dolda detaljer

Innan den här säkerhetsuppdateringen kan du tillåta allmänheten att se detaljerna för det specifika kontot, begränsa åtkomsten till endast kontakter eller hindra alla från att veta. Och du behöver inte oroa dig för resten av dina kontakter, eftersom alla som inte är begränsade kommer att se denna information bra.

Med den nya uppdateringen, kom ihåg att när du begränsar din senast sett-status till en viss person, kommer du inte att kunna se deras status heller. Denna uppdatering kommer till Android och iOS. Du kan kontrollera om du har uppdateringen genom att gå till Inställningar i WhatsApp och sedan välja Konto och sedan Sekretess.

Om du klickar på profilbild, till exempel, bör du se en ny post som säger "Mina kontakter utom...". Det här är den nya uppdateringen där du kan välja vem som kan se din data. Om du inte har det rekommenderas det att uppdatera WhatsApp. Vi kunde inte få bekräftelse från WhatsApp om den här funktionen kommer att rullas ut globalt.

Integrerade funktioner

Utöver säkerhetsuppdateringar har WhatsApp även lagt till tre nya gruppsamtalsfunktioner. Du kan nu stänga av ljudet eller skicka meddelanden till specifika personer under ett samtal. Det kommer också att finnas en ny indikator som visas längst ner på skärmen när någon går med i ett storskaligt samtal. Denna information kommer från Twitter-kontot för Will Cathcart (öppnas i en ny flik) som är chef för WhatsApp.

När det gäller kommande funktioner har WhatsApp-nyhetssajten WABetaInfo upptäckt en ny betaversion för Android-telefoner (öppnas i en ny flik) som heter Android 2.22.14.6. Betaversionen har en ny administratörsfunktion som heter "Group Membership Approval".

Enligt WABetaInfo låter funktionen gruppskapare kontrollera vem som kan delta i en chatt. Gruppchattmedlemmar kan bjuda in andra personer till rummet, men dessa ytterligare personer måste godkännas av skaparen. Godkännande av gruppmedlemskap kan aktiveras genom att gå till gruppchattinställningarna. WABetaInfo upptäckte också nya könsneutrala emojis (öppnas i en ny flik) i betaversionen.

Om du vill prova betaversionen kan du gå med i betaprogrammet Google Play (öppnas i en ny flik) nu och ladda ner version 2.22.14.6 till din enhet. Tidigare i veckan täckte TechRadar en annan WhatsApp-funktion som gör det enkelt att överföra data från Android till iOS.

Dela detta