Ingen gillar oväntade resekostnader och nästan alla gillar att spara pengar. Google försöker täcka båda fronterna genom att rulla ut en ny Google Maps-funktion som hjälper till att bekämpa ångesten över att oväntat resa på dyra avgiftsbelagda vägar.

Som en del av den senaste mjukvaruuppdateringen för navigeringsplattformen, som syftar till att ge användarna mer användbar information före och under resan, kommer Google Maps på iOS och Android nu att inkludera vägtullar för cirka 2000 XNUMX avgiftsbelagda vägar i USA, Indien, Japan och Indonesien . . , och fler länder förväntas få funktionen snart.

Enligt ett nyligen publicerat Google-blogginlägg (öppnas i en ny flik) kommer du att kunna se det beräknade vägavgiftspriset till din destination innan du börjar navigera (med tillstånd av "Local Toll Authority Trusted Information"), med Maps som tar datumet och tid som beaktas vid beräkning av ett tal.

Google kommer också att visa möjliga rabatter som är tillgängliga genom att ha ett relevant vägavgiftskort, samt prisvariationer mellan olika betalningsmetoder.

Naturligtvis har du alltid möjlighet att undvika rutter som korsar avgiftsbelagda vägar helt och hållet - tryck bara på skjutreglaget "Undvik vägtullar" i appens inställningar - men det är bra att veta att oväntade monetära hinder kan vara ett minne blott för en länge sedan. utflykter. Lägg till det senaste gasbesparande apptricket så har Google Maps 2022 blivit ett förvånansvärt användbart kostnadsbesparingsverktyg.

En digital ansiktslyftning

På andra ställen i den senaste uppdateringen av Google Maps har Google lagt till ett antal nya detaljer till den digitala kartan, inklusive ikoner för kommande trafikljus, stoppskyltar och anmärkningsvärda byggnader, som borde hjälpa dig att känna dig mer bekväm att navigera på okända platser.

Mer information på Google Maps

(Bildkredit: Google)

iPhone-användare av Google Maps, i synnerhet, kan nu också dra nytta av widgets som ger snabb åtkomst till de viktigaste detaljerna för en kommande resa, medan Apple Watch-användare kan njuta av "Bring back"-funktionen. telefon överhuvudtaget.

De som använder Google Maps på Apples hårdvara kommer snart att kunna be Siri (uppenbarligen med din röst) om vägbeskrivningar från Google, medan appen också är inställd på att integrera med apparna Spotlight och Genvägar.

För mer Google Maps-relaterat innehåll, kolla in våra guider om hur du laddar ner Google Maps för offlineanvändning och de fem saker du inte visste att Google Maps kunde göra.

Dela detta