Den nya uppdateringen förvandlar ditt Google Nest till ett nav

Det har tagit lite tid, men vi ser äntligen att Matter-standarden implementeras i olika smarta hemenheter. Och den här gången kommer den till ett Google Nest nära dig.

Totalt åtta enheter kommer att få uppdateringen och alla kommer att fungera som centrala nav för att styra andra Matter-enheter, enligt tillkännagivandet. (öppnas i en ny flik) Du får den ursprungliga Google Home-högtalaren, Home Mini, Nest Mini, Nest Audio, Nest Hub (XNUMX:a och XNUMX:a generationen), Nest Hub Max och Nest Wifi Pro. Matter-aktiverade enheter kan ansluta till alla av alla åtta via Wi-Fi eller Thread, en trådlös standard som erbjuder en "lågströmsanslutning". Faktum är att andra generationens Nest Hub, Hub Max och WiFi Pro också får en uppdatering som gör att de kan agera som Thread Border-routrar för att styra andra Thread-enheter. Dessutom uppdateras Fast Pair på Android så att mobila enheter snabbt kan ansluta till Matter.

Det finns dock vissa förutsättningar för Android-telefoner. En företagsrepresentant berättade för oss att mobila enheter måste köra Android 8.1 och senare, samt version 22.48.14 av Google Play Services för att fungera med den nya standarden. Boägare har dock inget att göra. Firmwareuppdateringen som lägger till stöd för Matter installeras automatiskt.

framtida löften

Eftersom Matter fortfarande är i början finns det inte många enheter som stöder det, men det kommer snart att ändras från och med 2023, när Google planerar att utöka (öppnas i ny flik) standarden. Google har bekräftat två sådana uppdateringar av TechRadar: Nest Thermostat och Nest Wifi. Teknikjätten säger också att den för närvarande arbetar med flera "partners över hela branschen." [som Eve, Nanoleaf och Philips Hue] för att säkerställa att fler smarta hemenheter fungerar med Matter. Och vi kommer att börja se frukterna av deras arbete i början av nästa år.

Samsung arbetar för närvarande också med att uppdatera Matters multi-admin-verktyg för en enklare onboarding-upplevelse. År 2023 kommer Google Home-appen att ha förmågan att känna igen "Matter-enheter som har konfigurerats via SmartThing-appen" på Android. På detta sätt kommer användare inte behöva ansluta smarta hemenheter en efter en. Allt kan göras i ett svep. Och på tal om Google Home, iOS-versionen kommer även att få Matter-support nästa år.

bygga ett smart hem

Alternativen kan vara smala, men du har några alternativ. Eve, som vi nämnde tidigare, släppte nyligen en firmware-uppdatering (öppnas i en ny flik) som lägger till Matter-stöd för ett antal produkter, som dess smarta energiplugg och några rörelsesensorer. I början av november lanserade Signify en uppsättning julbelysning under varumärket Philips Hue för det nya normala.

Om du funderar på att bygga ett smart hemsystem men inte är säker på var du ska börja, var noga med att kolla in TechRadars nyligen uppdaterade lista över de bästa hemsäkerhetskamerorna för 2023.

Dela detta