Den amerikanska rymdorganisationen NASA har släppt ett gratis managementspel för en spelare på Microsoft Store, men To The Moon and Beyond kanske inte tar din ande ur denna värld.

Släppt på Xbox Series X|S och Xbox One, To the Moon and Beyond (öppnas i en ny flik) är ett semi-pedagogiskt managementspel som utmanar dig att utveckla ditt eget spirande rymdprogram när du försöker skicka astronautbesättningar och etablera en bas permanent. bas på månen. Du kommer att välja mellan forskningsmöjligheter att göra på den internationella rymdstationen och välja mellan projekt att investera på jorden, allt samtidigt som du försöker utveckla ditt rymdprogram till lägsta möjliga kostnad.

Med hjälp av ett kortbaserat system låter spelet dig välja mellan olika forskningsalternativ och hantera din budget, samt svara på slumpmässiga händelser som hotar att störta ditt rymdinitiativ. Mellan att bygga raketer, rovers och rymddräkter kommer du att försöka slutföra åtta kritiska mål innan tiden rinner ut.

Det hela verkar väldigt enkelt och har verkligen ingenting att göra med komplexiteten hos andra spel med rymdtema som Kerbal Space Program. Det är mestadels pedagogisk underhållning, fylld med länkar till NASA-artiklar online så att du kan lära dig om samtida flygteknik. Men To the Moon and Beyond kommer med en hel uppsättning prestationer, och om du slutför alla 11 får du 1,000 XNUMX Gamerscore.

Det är dock inte första gången spelet släpps. To the Moon and Beyond släpptes ursprungligen för iOS- och Android-enheter 2020, även om NASA sa (öppnas i en ny flik) att de planerade att ta spelet till Xbox.

(Bildkredit: NASA)

Public service

Det är inte första gången som NASA samarbetar i utvecklingen av ett videospel. Byrån samarbetade tidigare med utvecklaren Vision Videogames för att skapa 2005 års rymdstationschef SpaceStationSim. Han lånade ut tekniska specifikationer och studiopersonal för att skapa en exakt 3D-modell av den internationella rymdstationen, och några NASA-anställda anmälde sig till och med som betatestare för spelet.

Videospel är inte främmande för pedagogisk underhållning. Financial Times publicerade The Climate Game (öppnas i en ny flik) tidigare i år, och utmanade spelare att hantera ett lands ekonomi och diversifiera dess industrier bort från fossila bränslen för att uppnå en koldioxidfri nettoekonomi för 2050. Interaktiviteten hos videospel är ofta ses som ett värdefullt sätt att lära barn och familjer om verkliga problem och konsekvenserna av svåra beslut.

Om du älskar rymdstrategi, men vill ha något lite mer utmanande än det välbekanta NASA-spelet, kolla in Surviving Mars. Eller, om noggrann industriell planering är din grej, överväg Factorio, som vi tycker är ett av de bästa strategispelen på PC.

Dagens bästa erbjudanden för Surviving Mars

https://t.myvisualiq.net/impression_pixel?r=hawk-cache&et=i&ago=212&ao=803&aca=123513&si=1943169&ci=234568&pi=356748&ad=-4&advt=1943169&chnl=-4&vndr=1481&sz=8336&u16=|94pt36  yo

Dela detta