LG OLED-TV är på väg att bli ännu bättre

LG Display har bekräftat att alla nya OLED-skärmar som produceras i dess fabriker kommer att erbjuda förbättrad prestanda och ljusstyrka nu när företaget har slutfört övergången till sin mer effektiva OLED.EX-teknik.

Ett uttalande från LG bekräftade att man hade slutfört övergången till den nya tekniken under andra kvartalet 2022, vilket innebär att alla nya paneler man producerar från och med nu kommer att ha OLED EX.

LG, som levererar paneler till sådana som Hisense, Sony, Panasonic, Philips och Vizio, samt sina egna märkesvaror, säger att OLED.EX erbjuder upp till 30 % mer ljusstyrka än vanliga OLED-skärmar.

Tekniken använder deuterium, ett ämne som är en isotop av väte i atomstruktur men som innehåller en extra neutronpartikel (därav smeknamnet "tungt vatten" när vatten spetsas med deuterium istället för den vanligare protiumversionen). av väte).

Deuterium ersätter det vanligare vätet i skapandet av OLED-TV, vilket möjliggör en ökning av ljusstyrkan. OLED.EX-paneler använder också nya algoritmer för att stabilisera OLED-pixlar, vilket gör det möjligt för företagets paneler att exakt förutsäga och trigga ljusmönster från miljontals pixlar.

LG presenterade sin OLED.EX-teknik för första gången i december förra året och många industribevakare ser den som ett svar på Samsungs QLED-teknik, med TV-apparater med rivaliserande paneler som börjar dyka upp på vår lista över de bästa TV-apparaterna.

Analys: Cyber ​​​​Monday-shoppare måste vara smarta med ny och förbättrad OLED TV-teknik

Många överväger att köpa en ny OLED-TV just nu tack vare en syndaflod av Black Friday- och Cyber ​​​​Monday-erbjudanden, så kunniga shoppare kommer att vilja se till att deras nya köp inkluderar en uppgraderad OLED.EX-panel med mer ljusstyrka och precision.

Även om alla OLED-TV-apparater gjorda med LG-paneler från och med nu sannolikt kommer att ha uppgraderade skärmar, är det värt att komma ihåg att nuvarande lager på återförsäljarnas hyllor kan ha satts ihop innan bytet eller använder äldre paneler i lager.

Med det i åtanke är det värt att göra din research och kanske kolla med din valda återförsäljare för att ta reda på om den där OLED-TV:n du har i åtanke kan ha en äldre eller nyare panel innan du köper.

Letar du efter en ny TV? Kolla in våra Cyber ​​​​Monday 2022-erbjudanden – din sista chans att få årets bästa erbjudanden.

Dela detta