Vilken är den bästa inställningen för Xbox Wireless Headset EQ? I ärlighetens namn, vad som ser bra ut på dig är helt subjektivt och kommer att skilja sig från person till person. Det skadar dock aldrig att prova en annan användares equalizerinställningar för att se om det fungerar.

Även om vi var riktigt imponerade av Xbox Wireless Headset ljudkvalitet och otroligt värde, den vanliga "Game"-profilen är alltför bastung och tenderar att tvätta bort de höga och mellantoner som är avgörande i så många tävlingar. spel för flera spelare.

Därmed inte sagt att vi vill dämpa basen helt och hållet. De trådlösa Xbox-hörlurarna gör ett fantastiskt jobb med att svara på de gungande trumhinnorna som gör spelljud så roligt att prova när du har rätt par burkar.

Vi vill också välja en equalizer av Xbox Wireless Headset som drar full nytta av rumsligt ljud på Xbox Series X och Xbox Series S, vilket hjälper till att lägga till vertikalitet till spel som stöder det, och generellt ger intrycket av att ljudet omger dig.

Även om vi personligen valde DTS Headphone: X i "balanserad" inställning, tycker vi att DTS Headphone: X ger en tydligare och mer påtaglig surroundljudseffekt, EQ-inställningen kommer nu att fungera bra även för Dolby Atmos. Och Windows Sonic. Det är viktigt att notera att DTS Headphone: X kräver en engångslicensavgift, plus att du får 6 månaders Dolby Atmos utan kostnad med Xbox Wireless Headphones, och Windows Sonic är också gratis som standard för Xbox- och datoranvändare.

Återigen måste vi betona att denna EQ-inställning kanske inte är det perfekta valet för dina öron, men det bör ändå vara en bra utgångspunkt för att hjälpa dig att komponera ett ljud som passar dig. Vi kommer också att förklara för dig hur equalizern fungerar så att du kan justera den ordentligt.

Gå till Xbox Accessories-appen

För att justera equalizern på ditt Xbox Wireless Headset måste du öppna appen Xbox Accessories, markera bilden av det trådlösa Xbox-headsetet (som visas när det slås på och ansluts) och välj "Konfigurera". Det finns ett urval av inbyggda EQ-inställningar att välja mellan, inklusive Game, Heavy Bass, Movie, Music och Voice, men vi ville anpassa våra egna.

Var försiktig när du växlar mellan förinställningar efter att du har anpassat din EQ, eftersom appen Xbox Accessories inte sparar din anpassade profil om du flyttar tillbaka den till en av förinställningarna.

Bästa Xbox trådlösa hörlursutjämnare

Baserat på Music EQ, som är det bästa ljudet för våra öron, kommer vi att vilja minska de lägre frekvenserna avsevärt och kompensera för mellan och höga. Kolla in bilden nu för att se våra sammansatta faktorer.

(Bildkredit: framtid)

Bästa Xbox trådlösa hörlurar EQ-inställningar - Slå det perfekta ljudet 1

 

Om du undrar vad de olika reglagen betyder, här är en snabb uppdelning på enklaste möjliga sätt.

Reglaget etthundratjugofem Hz kan bäst beskrivas som din basinställning. Att justera detta med framsidan uppåt och nedåt kommer att göra stor skillnad i baseffekten av dina trådlösa Xbox-hörlurar, som bokstavligen kan rassa på trumhinnorna om du vrider upp dem hela vägen. Även om det är mycket tillfredsställande att ha en riktigt kraftfull bas, kan den dominera resten av de andra viktiga ljuden, och därmed välja 4 klick från botten.

250 Hz reglaget förvirrar ljudet, men kan förhindra att det känns tomt eller grunt. Detta är ett område där trådlösa Xbox-headset har lite komplexitet, medan om 3Hz är för högt har det verkligen en negativ inverkan på ljudkvaliteten. Vi fann att att gå XNUMX klick från botten var den idealiska lösningen.

1 kHz-reglaget hanterar mellanregisterljud. Vi valde att minska dessa 2 klick från standardvärdet 0, eftersom de trådlösa Xbox-hörlurarna återigen är eminent inställda för låga frekvenser, så det är bäst att minska det något.

För de högre frekvenserna, fyra kHz och åtta kHz, hanterar dessa de högre övertonerna och tillför briljans till ljudet. Vi tillbringade en bra tid med att justera dessa två reglage särskilt för att försöka hjälpa diskanten genom mer, men vi upptäckte att det ofta slutade med att det blev för högt för våra öron. Det slutade med att vi lämnade 2kHZ-inställningen på standardinställningen 4 och slog 0kHZ-inställningen med 8 klick.

Xbox Accessories-appen erbjuder också ett Bass Boost-alternativ, vilket kan verka onödigt med tanke på mängden bas som dessa burkar kan uppbringa. Icke desto mindre fann vi att en 2+ basförstärkning hjälpte till att ge ljudet lite mer värme utan att överrösta allt annat som ett resultat.

Perfekt för alla kön

Vi tror att detta är den bästa Xbox Wireless Headphone EQ-inställningen för alla spelgenrer. Om du spelar konkurrenskraftiga titlar som Call of Duty: Warzone, där att höra varje steg räknas, inbjuder vi dig att höja de högre frekvensreglagen lite högre och dämpa basförstärkningen helt och hållet. Men med den här equalizern kände vi att våra favoritspel i Xbox Series X lät fylliga, livliga och detaljerade.

Det är värt att notera att om du väljer Dolby Atmos kommer den att stapla den EQ som du väljer ovanpå den anpassade EQ i Xbox Accessories-appen, så se till att välja en platt EQ i Dolby Atmos-appen eller göra andra justeringar som du ser passa. . ljudet kommer att ändras.

Ett bra sätt att justera dina EQ-inställningar, och ännu viktigare höra hur reglagen formar ljudet, är att öppna Spotify (om du har ett abonnemang) och Xbox Accessories-appen samtidigt. Sedan kan du göra ändringar i farten genom att bläddra igenom låtarna i Xbox-guiden och justera de olika reglagen.

Vi hoppas att denna Xbox Wireless Headphone EQ fungerar för dig och kom ihåg att om det inte låter helt rätt är det att förvänta sig. Alla hör ljud olika, men förhoppningsvis kommer detta att hjälpa dig att hitta den bästa Xbox Wireless Headphone EQ som fungerar för dig.

 

Dela detta